Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'deki Baskıları İnsani Yardımları Tehdit Ediyor

İsrail'in Gazze'deki kısıtlamaları, insani yardım faaliyetlerini imkansız hale getiriyor. BM yetkilileri durumu değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 11:12
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 11:12

İsrail'in Gazze'deki Baskıları İnsani Yardımları Tehdit Ediyor

Gazze Şeridi'nde İnsani Kriz Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki baskı ve zorla yerinden etme emirlerinin insani yardım faaliyetlerini neredeyse imkansız hale getirdiğini vurguladı.

Aşılama Kampanyası Zorlanıyor

Laerke, bölgedeki çocuk felci aşılaması ve insani yardımlar hakkında şu bilgileri paylaştı:“Gazze'de yarım milyon insan kıtlık riski altında. Bu insanlara yardım ulaştırmak artık çok zor.”

Yerinden Edilme Emri ve Zorluklar

Laerke, daha önce karşılaşmadıkları "tahliye emri" durumlarının sık sık yaşandığını dile getirerek, “Ağustosta en yüksek tahliye emirlerini gördük. Bu tür bir durumu dünyada başka bir yerde görmek mümkün değil.” dedi.

Yardımların Ulaşımı Zorlaşıyor

Refah Sınır Kapısı'nın 7 Mayıs'tan beri kapalı olduğunu belirten Laerke, Kerem Ebu Salim ve Beyt Hanun Sınır Kapıları'nın da sorunlarla dolu olduğunu ifade etti. “Ağustosta günde 69 insani yardım kamyonu geçiyordu ancak bu sayı daha önceki 500 kamyondan çok uzak.”

BM'nin Gazze'deki Varlığı

Gazze'de yıllardır varlık gösteren BM, yardımların belirli bölgelere ulaşması için mücadele ettiğini belirtirken, Laerke, “İhtiyaçların olduğu yere yakın olmalıyız.” dedi. Ayrıca, Suriye'deki insani yardımlarda Türk işbirliğinin önemini vurguladı.

Bölgedeki İnsani Durum

Laerke, Gazze'deki durumun neredeyse imkansız hale geldiğini ifade ederek, “Burada iyi işleyen bir insani yardım sistemine ihtiyaç var.” sözleriyle durumu özetledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta)...

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke (fotoğrafta), İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de insani yardımlarla ilgili zorlukları AA muhabirine değerlendirdi.