Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Han Yunus Saldırısında 30 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus'a düzenlediği hava saldırılarında 30 Filistinli hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 13:41
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 13:41

İsrail'in Han Yunus Saldırısında 30 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Saldırıları Devam Ediyor

Gazzeli hastane kaynaklarından alınan bilgiler doğrultusunda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Han Yunus kentine gerçekleştirdiği hava ve topçu saldırılarında 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Ölü Sayısı ve Yaralılar

Saldırılarda yaralanan kişiler, çevredeki hastanelere nakledildi. Son 290 gündür devam eden bu saldırılarda, Han Yunus'un çeşitli yerleri hedef alındı. Alınan bilgilere göre, ölen ve yaralananların sayısında artış gözlemleniyor.

Tel es-Sultan ve Suud Mahallelerine Saldırı

İsrail ordusu, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan ve Suud mahallelerine yönelik hava saldırıları düzenledi. Bu saldırılarda bölgeden yoğun dumanlar yükseldiği bildirildi.

Acil Kan Bağışı Çağrısı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi için acil kan bağışı çağrısında bulundu. Hastane Acil Yardım Müdürü Muhammed Sakr, "Son 3 saat içerisinde hastaneye gelen yüzlerce şehit ve yaralı var. Yeterli tıbbi malzememiz yok ve hastalar imkansızlık nedeniyle hayatını kaybediyorlar," şeklinde konuştu.

Filistinlilere Tahliye Çağrısı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamada, daha önce güvenli bölge olarak tanımlanan alanlara operasyon düzenleneceğini ifade etti. Filistinlilerin "derhal" El-Mevasi'ye yönelmeleri gerektiğini belirtti.

Can Kaybı Endişesi

Ölü sayısının artmasından endişe eden sağlık yetkilileri, tüm sahra hastaneleriyle iş birliği yapma çağrısında bulundu. Hâlâ enkaz altında cesetlerin bulunduğuna dair bilgiler gelmeye devam ediyor.