Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları ve Golan Tepeleri'ndeki Olaylar

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırıları ve Golan Tepeleri'nde meydana gelen saldırılar hakkında son gelişmeler.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 03:32
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 03:32

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları ve Golan Tepeleri'ndeki Olaylar

İsrail Ordusu Lübnan’a Hava Saldırıları Düzenledi

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Hizbullah’a yakın olan El-Meyadin televizyonunun haberine göre, saldırılar Lübnan'ın güneyinde dört farklı noktaya yapıldı.

Saldırıların Detayları

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntüler, saldırı esnasında meydana gelen patlamaları ve olay yerinde hareket eden ambulansları göstermekte. El Meyadin’in raporuna göre, saldırıya uğrayan bölgeler arasında Hiyam, Kfarkilla, Teyrharfa ve Sur şehirlerinin çevresindeki Burc El-Şimali yerleşim birimi bulunuyor. Şu an için saldırılarda can kaybı veya yaralı olup olmadığına dair kesin bir bilgi mevcut değil.

Mecdel Şems’teki Roket Saldırısı

Golan Tepeleri'nde İsrail’in kontrolündeki Mecdel Şems beldesinde, bir futbol sahasına yönlendirilen roket saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi ise yaralanmıştı. Yaralılardan 17’sinin durumu ağır.

İsrail'den Açıklama

İsrail ordusu, bu saldırının Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden gerçekleştirildiğini iddia ederek sorumluluğun lehine Hizbullah’ı hedef gösterdi. Fakat, Lübnan Hizbullahı, Mecdel Şems’teki olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını belirtti.

Netanyahu'nun Uyarıları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, “İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmamalıdır. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bedeli ödeyecek.” dedi.

Demir Kubbe İddiası

Ayrıca Mecdel Şems'teki saldırı sırasında sirenlerin çalmasının hemen akabinde yaşanan roket saldırısı ile ilgili olarak, bu füzenin Demir Kubbe hava savunma sisteminden ateşlendiği iddiaları ortaya atıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yerli, roketin bu bölgede yer alan Demir Kubbe bataryalarından geldiğine dair gözlemlerini aktardı.

Doha merkezli el-Arabi televizyonunun muhabiri de, yerel halk arasında bu görüşün hakim olduğunu bildirdi.