Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Lübnan'a Olası Saldırı Planları Güvenlik Kabinesi'ne Sunulmadı

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırı senaryoları sızabileceği endişesiyle Güvenlik Kabinesi'ne iletilmedi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 12:45
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 12:45

İsrail'in Lübnan'a Olası Saldırı Planları Güvenlik Kabinesi'ne Sunulmadı

İsrail Ordusunun Saldırı Senaryoları Güvenlik Kabinesi'ne Sunulmadı

İsrail ordusunun, Lübnan'a olası saldırı seçeneği ve senaryolarını güvenlik riskleri nedeniyle Güvenlik Kabinesi'ne sunmadığı bildirildi. Yerel medya kaynaklarının aktardığına göre, İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'nde gerçekleşen bir saldırı sonrasında, Lübnan'a yönelik çeşitli stratejilerin hazırlandığı ifade edildi.

Mecdel Şems Beldesindeki Saldırı

27 Temmuz’da Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu, aralarında çocukların bulunduğu 12 kişi yaşamını yitirdi ve 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, roketin Lübnan’ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, bu saldırının sorumlusunun Lübnan Hizbullahı olduğunu iddia etti.

Hizbullah’ın Yanıtı

Ancak, Lübnan Hizbullahı, Mecdel Şems’teki saldırının kendileri tarafından düzenlendiği yönündeki suçlamaları yalanlayarak, olayla bağlantılarının olmadığını duyurdu.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Toplantısı

Güvenlik Kabinesi, Mecdel Şems'teki saldırının ardından Hizbullah'a verilecek cevapların detaylarını belirlemek üzere Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevlendirdi. Bu toplantıda, olası yanıtların ne zaman ve nasıl gerçekleştirileceği tartışılacak.