Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısı: 3 Kız Kardeş ve Anneleri Hayatını Kaybetti

İsrail'in saldırısında, Gambiya Maarif Okulu'ndan 3 kız kardeş ve anneleri yaşamını yitirdi. Olay büyük üzüntü yarattı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 13:06

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısı: 3 Kız Kardeş ve Anneleri Hayatını Kaybetti

İsrail'in Saldırısında 3 Kız Kardeş ve Anneleri Hayatını Kaybetti

İsrail'in 23 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında, Gambiya Uluslararası Maarif Okulu öğrencisi olan üç kız kardeş ve anneleri hayatlarını kaybetti.

Olay, Lübnan'ın güneyindeki Hanaway'de meydana geldi. Zeina, Zahraa ve Banin isimli kardeşler ile anneleri Muna Katbay, kanser hastası bir yakınlarının vefatı dolayısıyla aile ziyareti için Lübnan'a gitmişti. Baba Muhammed Katbay ise Gambiya'da kaldı.

Saldırı ve Sonrası

İsrail'in sabah saatlerinde düzenlediği saldırıda, anne Muna Katbay'ın arkadaşları ile konuştuğu sırada bomba sesleri duyarak panikleyen kızlarının çığlıkları üzerine telefonu kapatması sonrası, saldırıda hayatlarını kaybettikleri öğrenildi. İki gün boyunca mahallede taziye ziyaretlerinde yoğun bir kalabalık olduğu belirtildi.

Maarif Okulu'nda öğrenim gören 4 yaşındaki Banin, 5 yaşındaki Zahraa ve 9 yaşındaki Zeina'nın sıraları, okulda boş kaldı. Arkadaşları ve öğretmenleri büyük bir üzüntü içindeler.

Emine Erdoğan'dan Taziye Mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Katbay ailesi için taziye mesajı paylaştı. Mesajında, "Gözlerini acıya kapatanlar, yüreklerinde zulmün izini taşır. Ömürlerinin baharında katil İsrail tarafından hayattan koparılan masum anneye ve kızlarına Allah'tan rahmet diliyorum," ifadelerini kullandı.

Bu trajik olayın ardından, yalnızca bir aile değil, tüm insanlık büyük bir kayıpla karşı karşıya kalmış durumda. Emine Erdoğan, bu vahşetin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri...

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri Muna Katbay, aile ziyareti için gittikleri ülkeleri Lübnan'ın güneyinde, 23 Eylül sabah İsrail'in saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.