Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Lübnan'daki Saldırısında İki Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:07
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:07

İsrail'in Lübnan'daki Saldırısında İki Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırısı

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güney bölgesinde düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden biri bir çocukken, 3 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olayın Detayları

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail'e ait bir insansız hava aracı (İHA) güneyde bir aracı hedef aldı. Şakra ve Mis el-Cebel beldeleri arasında bulunan hedefteki 2 kişi yaralanırken, motosikletle olay yerine yaklaşmaya çalışan 2 kişi de saldırıya uğradı. Ne yazık ki, vurulan motosikletin içindeki 2 kişi yaşamını yitirdi.

Çocuk da Yaralandı

Olay anında, saldırının olduğu bölgedeki bir evin önünde bulunan bir çocuğun da yaralandığı bilgisi verildi. Bu durum, saldırının sivil yaşam üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor.

Mecdel Şems'teki Trajedi

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde de son dönemde bir başka şiddet olayı yaşandı. Burada, futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu en az 12 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyinden ateşlendiğini ve Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu öne sürdü.

Hizbullah ve Netanyahu'nun Açıklamaları

Lübnan Hizbullahı, Mecdel Şems'teki saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını reddetti ve olayla ilgilerinin olmadığını duyurdu. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırının intikamını alacaklarını belirterek, "Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek," ifadelerini kullandı.