Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Serbest Bıraktığı Filistinliler, Ağır İşkencelere Maruz Kaldıklarını Açıkladı

İsrail ordusu tarafından serbest bırakılan 6 Filistinli, insanlık dışı işkencelere maruz kaldıklarını anlattı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 23:40
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 23:40

İsrail'in Serbest Bıraktığı Filistinliler, Ağır İşkencelere Maruz Kaldıklarını Açıkladı

İsrail'in Serbest Bıraktığı Esirler, Şok Edici İşkence Anlatılarıyla Geri Döndü

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu 6 Filistinliyi serbest bıraktı. Serbest bırakılanlar, ağır işkencelere maruz kaldıklarını ve yaşadıkları travmanın derin izler bıraktığını dile getirdi.

İşkence Dolu 30 Gün

Muhammed Yahya el-Levh, serbest bırakıldıktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, "Alıkonulduğumuz andan itibaren ellerimiz ve ayaklarımız kelepçelendi. Gözlerimiz bağlandı ve elektrik şoku gibi yöntemlerle sürekli olarak sorguya tabi tutulduk." diyerek bu süre zarfında yaşadığı zor günleri anlattı.

Şiddetin Korkunç Boyutları

Muhammed Adil Abu Şaar, gördükleri işkencelerin acımasızlığını vurguladı. "İsrail askerleri, silahlarla ve coplarla üzerimize saldırdı. Elektrikli çubuklar, hassas bölgelerimize sokuldu." dedi.

Ateş Açarak Engellemeye Çalıştılar

Bir diğer esir Muhammed ez-Zeanin, serbest bırakıldıktan sonra koşmalarını engellemek amacıyla askerlerin üzerlerine ateş açtığını bildirdi. "150'den fazla esirin uzuvlarının ampüte edildiğine tanıklık ettim. Bu tür bir vahşet, insan aklının alabileceği bir durum değil." ifadelerini kullandı.

Kadın Esirlerin Anıları

Serbest bırakılan kadınlardan Fethiye Ebu Musa, hasta olan kız kardeşiyle birlikte bulunduğu sırada alıkonulduğunu ve 60 gün hapis cezası aldığını belirtti. Ebu Musa, hapiste yeterli temel ihtiyaçların karşılanmadığını vurguladı: "Temiz banyolar, yeterli yiyecek ve kişisel temizlik malzemeleri yoktu. 45 gün boyunca aşağılandık."

Hamas'tan Sert Tepki

Hamas, serbest bırakılan Filistinlilerin maruz kaldıkları insanlık dışı koşullara dair sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu durumun bir an evvel sona ermesi ve binlerce Filistinli esirin kurtarılması gerektiği" vurgulandı.

Serbest bırakılan altı kişinin sağlık durumları, işkenceler ve yetersiz beslenme nedeniyle oldukça kötüydü. Aşırı yorgunluk ve bedenlerinde oluşan işkence izleri, durumlarının vahametini gözler önüne serdi.