Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Lübnan Gerginliğinde Diplomasi Ön Planda

ABD, İsrail ve Lübnan arasındaki artan gerginliği önlemek için diplomatik çabalara devam edecek.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:19
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:19

İsrail-Lübnan Gerginliğinde Diplomasi Ön Planda

ABD'den Diplomasi Vurgusu

Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ile Lübnan arasındaki Hizbullah gerginliğini önlemek amacıyla diplomatik çabaların önemine dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, "Diplomasi ilerleme sağlamak için en iyi yol" ifadelerini kullandı.

İsrail ve Lübnan Arasındaki Durum

Patel, İsrail ve Lübnan arasındaki gelişmeler hakkında sürekli olarak mevkidaşlarıyla görüşmeler yaptıklarını belirtti. ABD, Mavi Hat boyunca bir diplomatik çözüm bulma çabalarını desteklemeye kararlıdır. Bölgedeki gerginliği tırmandırmaktan kaçınarak, sivillerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi için çalışmayı sürdürüyor.

Mecdel Şems'teki Saldırı

Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düşen roket sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin ise yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, bu saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürerken, Hizbullah bu iddiaları reddetti.

Netanyahu'nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, olayların ardından Hizbullah'ın "şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyeceğini" belirtti. Sonrasında, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyine hava saldırısı düzenledi ve Beyrut'taki patlamaların arkasında bulunmakla suçlandı.