Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail, Lübnan'ın Güneyine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde hava saldırıları düzenledi, özellikle Hizbullah hedef alındı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 20:34
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:34

İsrail, Lübnan'ın Güneyine Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail Ordusu Lübnan’a Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinde çeşitli noktalara hava saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı. Sabah saatlerinde, Lübnan’dan fırlatılan yaklaşık 20 roketin İsrail’in kuzeyine düştüğü ve bu saldırının can kaybına ya da yaralanmaya yol açmadığı ifade edildi.

Açıklamalar ve Hedefler

Yapılan açıklamada, roket fırlatma rampasının hedef alındığı ve Hizbullah’a ait altyapıların vurulduğu bildirildi. Ayrıca, sabah saatlerinde Lübnan’dan gelen bir insansız hava aracının İsrail korveti tarafından engellendiği belirtildi.

Golan Tepeleri'nde Meydana Gelen Olay

Golan Tepeleri’nde, işgal altında bulunan Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu 12 kişi, arasında çocukların da bulunduğu hayatını kaybetti. 35 kişi yaralı olup, bunlardan 17’sinin durumu ağır.

İsrail Ordusunun Yorumları

İsrail ordusu, ellerinde mevcut bulunan istihbarat bilgileri ve analizleri sonucu roketin, Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden fırlatıldığını ve Lübnan Hizbullahı'nın bu saldırıdan sorumlu olduğunu ifade etti. Öte yandan, Hizbullah, olaylarla ilgili hiçbir bağlantıları olmadığına dair bir açıklama yaptı.

Netanyahu'nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırıya dair bir değerlendirme yaparak, 'İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmayacak. Hizbullah, ödemesi gereken ağır bir bedel ödeyecek.' ifadelerini kullandı.