Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Meclisi'nde Cinsel İşkence Tartışmaları

İsrail askerlerinin bir Filistinliye cinsel işkence suçlaması Meclis'te sert tartışmalara neden oldu.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:26
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:26

İsrail Meclisi'nde Cinsel İşkence Tartışmaları

İsrail Meclisinde Sert Tartışmalar

İsrail'in Sde Teiman gözaltı merkezinde bir Filistinliye cinsel işkence yapıldığı iddiaları, ülkenin meclisinde büyük tartışmalara neden oldu.

Binyamin Netanyahu ve Tartışmalar

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisinden Likud Milletvekili Hanoch Milwidsky, mecliste yaptığı konuşmada söz konusu askerlerin gözaltına alınmasına ilişkin tepkilerin sona erene kadar tüm koalisyon milletvekillerine oturumu terk etme çağrısı yaptı.

Filistinli Milletvekilinden Sert Tepki

Filistin kökenli milletvekili Ahmed Tıybi, Milwidsky'e "Bir kişinin makatına sopa sokmak meşru mudur?" şeklinde bir soru yöneltti. Milwidsky, "Her şey meşru, Gazze'den çıkarılan bir teröristse yapılan her şey meşru." yanıtını verdi.

Sosyal Medyada Gündem

Meclis'teki bu olay, sosyal medya platformlarında geniş çapta tartışmaya açıldı ve paylaşım konusu haline geldi.

Sde Teiman Gözaltı Merkezi Hakkında

İsrail'in güneyinde yer alan ve Gazzelilerin tutuklandığı Sde Teiman gözaltı merkezi, sık sık işkence iddiaları ile anılıyor. New York Times tarafından yayımlanan habere göre, burada tutulan Gazzeliler, açık alanda gözleri bağlı ve elleri kelepçeli biçimde saatlerce bekletiliyor.

İşkenceler ve Serbest Bırakılanlar

Burada tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman merkezindeki insanlık dışı muameleleri anlattı. Yetkililer, cinsel işkence suçlamasıyla yargılamak üzere 9 İsrail askerini gözaltına almak için merkezde bulundu. Yasal işlemlere direnen askerler nedeniyle olaylar meydana geldi.

Aşırı Sağcıların Üslere Baskınları

Aşırı sağcı gruplar, yüzü maskeli ve silahlı askerlerle askeri üsse baskın düzenledi. Aynı gün içerisinde iki farklı askeri üsse yapılan baskınlar, ülkede yeni tartışmalara yol açtı.