Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusu Gazze'deki Han Yunus'tan Çekildi

İsrail ordusu, Han Yunus'tan çekilmesine rağmen saldırılarına devam ediyor. Bölgede can kaybı ve tahribat iddiaları artıyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 12:21
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 12:21

İsrail Ordusu Gazze'deki Han Yunus'tan Çekildi

İsrail Ordusu Han Yunus'tan Çekiliyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinin doğusundan çekilme kararı aldı. Aylardır devam eden karadan saldırılar, 22 Temmuz'da başladığı günden bu yana bölgedeki güvenliği tehdit etti.

Bölge Sakinlerinin Tanıklıkları

Yerel halk, bu sabah itibarıyla Han Yunus'un doğusundaki bölgelerde geri dönüş yapmaya başladıklarını ifade ediyor. Ancak, kentin güneyindeki ilerleyişin devam ettiğinin altını çiziyorlar.

Görgü tanıkları, bölgedeki sokaklarda çok sayıda Filistinli cesedinin bulunduğunu ve Beni Süheyla beldesindeki mezarlıkların tahrip edildiğini bildirdi. Birçok mezarın kazıldığı ve topçu saldırılarının düzenlendiği ifade ediliyor.

İnsani Durumun Kötüleşmesi

Gazze Sivil Savunma Birimi, yapılan saldırıların ardından Han Yunus’un kuzeyindeki bir dairede hayatını kaybeden bir kadının cenazesine ulaştıklarını bildirdi. Ayrıca, bu saldırılarda yaralanan 6 kişi de hastaneye kaldırıldı.

İddialar ve Tahribatlar

İsrail ordusunun, kentteki birçok evi hedef alması ve El Kerara bölgesinde bir okulun vurulmasına dair sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapıldı. Ayrıca, Saint Porphyrius Kilisesi'nin vurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Kilisenin vurulması sonucu çok sayıda can kaybı yaşandığı bildirilmekte.

Refah kentinin kuzey bölgelerine yönelik saldırılar da devam ederken, bölgedeki insani durumun giderek kötüleştiği gözlemleniyor.