Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusu Kalkilya'da Baskın Düzenledi

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde çeşitli beldelere baskınlar gerçekleştirdi, güvenlik önlemleri artırıldı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 17:06
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 17:06

İsrail Ordusu Kalkilya'da Baskın Düzenledi

İsrail Güçleri Kalkilya'da Operasyon Yürüttü

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya şehrinde bir dizi baskın gerçekleştirdi. Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, bu baskınlar Azzun, Kefr Sülüs, Hable, Nebi İlyas ve Ceyus beldelerinde yoğunlaştı.

Kontrol Noktaları ve Karşıt Teyakkuz

İsrail askerleri, çeşitli noktalarda kontrol noktaları kurarak evleri arama faaliyetlerine başladı. Azzun beldesine giriş çıkışlar tamamen kapatılırken, güvenlik kameralarına el konuldu. Arbede ve Gözaltılar

Filistinlilerle İsrailli güçler arasında arbede yaşandı ve bu olay sonucunda bir kişi gözaltına alındı.

Yaralılar ve Başka Olaylar

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Kalkilya'nın doğusundaki Nebi İlyas yakınlarında bir otomobilden açılan ateş sonucu üç İsrailli yaralandı. Bunun üzerine, İsrail ordusu kentin doğu ve kuzey girişlerini kapatarak bölgeyi kuşatmaya aldı.

Yolların Kapatılması

Nebi İlyas, Azzun ve Azbe et-Tanib beldelerinin girişleri ile Kalkilya ile Tulkerim arasındaki yollar da kapatıldı. Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik durumunu güçlendirirken, gerilimi de artırdı.