Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusu Tulkerim'e Baskın Düzenledi, Filistinliler Yaralandı

Tulkerim kentindeki baskında 2 Filistinli genç yaralandı, altyapı ve dükkanlar zarar gördü.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 04:40
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 04:40

İsrail Ordusu Tulkerim'e Baskın Düzenledi, Filistinliler Yaralandı

İsrail Ordusunun Tulkerim'deki Baskını

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine baskın düzenledi. Bu operasyon sonucunda 2 Filistinli genç yaralandı ve bölgedeki altyapı ile dükkanlara zarar verildi.

Baskının Ayrıntıları

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Tulkerim Mülteci Kampı'nı kuşatmaya aldı. Baskın, 25'ten fazla zırhlı araçla gerçekleştirildi ve ağır iş makineleriyle kampta büyük yıkıma yol açıldı.

Ağır makineler, yıkıma araçları ezerek başladı. Yıkılan yapıların enkazları ise Filistinlilerin evlerinin önüne ve sokaklara yığıldı.

Baskının Etkileri

İsrail askerlerinin baskın esnasında Tulkerim Mülteci Kampı'nın giriş çıkışlarını kapatarak hareket eden her şeyi ateş altına aldığı bildirildi. Askerler, kuşatma sırasındaki bazı evlere girerek arama yaptı ve Filistinlileri sorguladı.

Bu yıkım neticesinde mülteci kampında elektrik ve su kesintileri yaşandı. Ayrıca, İsrail ordusuna ait keşif uçaklarının bölgede yoğun uçuş yaptığı kaydedildi.

Baskın sırasında, 30 yaşlarındaki bir Filistinli gencin üzerine ateş açıldığı, gencin 3 kurşunla yaralanarak Filistin Kızılayı ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Başka bir haberde, askerlerin bir genç ile daha göğsünden ateş açarak yaraladığı bilgisi verildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılardan bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış yaşanıyor.