Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusuna Ait Asker Hakkında Şiddet ve İstismar İddianamesi Hazırlandı

İsrail ordusu, alıkonulan Filistinlilere yönelik şiddet ve istismar iddialarıyla bir askere iddianame düzenledi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 20:26

İsrail Ordusuna Ait Asker Hakkında Şiddet ve İstismar İddianamesi Hazırlandı

Askeri Savcılıktan İddianame

İsrail ordusu, askeri savcı tarafından bir asker hakkında alıkonulan Filistinlilere karşı uyguladığı istismar ve şiddet suçlamalarıyla iddianame hazırlandığını duyurdu.

Açıklamanın Detayları

Açıklamaya göre, bu yıl şubat ve haziran ayları arasında alıkonulan Filistinlilere yönelik uygulanan ağır şiddet nedene bir yedek asker hakkında işlemler başlatıldı.İşin İç Yüzü

İsrail ordusu, bahsi geçen askerin, alıkonulanların güvenliğinden sorumlu olmasına rağmen, tutuklular üzerinde "ağır şiddet" uyguladığını belirtti. İstismar edilen Filistinlilerin özel koşullarda kelepçeli ve gözleri bağlı tutulduğu, askerin bu kişilere cop ve kişisel silahıyla müdahale ettiği kaydedildi.

Şiddet ve İstismar Görüntüleri

Söz konusu asker, yaşanan şiddet olaylarını video kaydına almış. Bu olayların, yakın zamanda Sde Teiman gözaltı merkezinde meydana gelen başka olaylarla bir ilgisi olmadığı ifade edildi.

Gözaltı Merkezindeki Olaylar

Gazze'den getirilen Filistinlilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezinde, cinsel işkence suçlamalarıyla gözaltına alınan 9 asker hakkında da davalar açıldığı bildirildi. Aşırı sağcı gruplar ise askeri savcılığı protesto etti.

Gazete Raportajları

New York Times gazetesinde, Sde Teiman gözaltı merkezinde tutulan Filistinlilerin, ellerinin kelepçeli bir şekilde günde 18 saat boyunca yerde oturtulduğu belirtilmişti. Ayrıca, bazı serbest bırakılan Gazzeliler de burada maruz kaldıkları işkenceleri kamuoyuyla paylaştı.

Aşırı Sağcı Grupların Müdahalesi

İsrail askeri polisi, cinsel işkence suçlamasıyla 9 askeri gözaltına almak için Sde Teiman'a geldiğinde bazı askerlerin direnmesi sonucu gerginlikler yaşandı. Aşırı sağcı siyasetçiler ve gruplar, askerlerin bulunduğu askeri üsse baskın düzenledi ve bu durum ülkede büyük tartışmalara yol açtı.