Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusunun Batı Şeria'da Gerçekleştirdiği Baskınlar ve Sorgulama Merkezlerinde İhlaller

İsrail ordusu, Batı Şeria'da yaptığı baskınlarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. İşkence iddiaları gündemde.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 11:08
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 11:08

İsrail Ordusunun Batı Şeria'da Gerçekleştirdiği Baskınlar ve Sorgulama Merkezlerinde İhlaller

İsrail Ordusu Batı Şeria'ya Baskın Düzenledi

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kenti ve beldelerine düzenlediği büyük çaplı baskınlarda çok sayıda Filistinli gözaltına alındı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bu sabah El Halil, Beytüllahim, Tulkerim, Nablus, Ramallah, Kalkilya ve Eriha gibi noktalarda baskınlar gerçekleştirildi.

Nablus'taki Çatışmalar

Görgü tanıkları, Nablus'taki Ayn Beytulma Filistin Mülteci Kampı'na yapılan baskında, İsrail askerleri ile Filistinli direniş grupları arasında çatışma çıktığını bildirdi. Tanıklara göre, askerler birçok evde arama yaparken bir kişiyi gözaltına aldı ve keskin nişancıların binaların çatılarında konuşlandığı belirtildi. Hastane kaynakları, çatışmalar sırasında bir Filistinlinin yaralandığını aktardı.

Kalkilya'da Gözaltılar

Kalkilya kenti yakınlarında yapılan baskınlar neticesinde, İsrail askerleri bir binada aramalar gerçekleştirmiş, ardından iki Filistinliyi gözaltına almıştır.

Baskılar Sonrası Artan İhlaller

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmasının ardından, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda önemli bir artış gözlemlenmiştir.

İnsanlık Dışı Muamele İddiaları

The New York Times gazetesi, İsrail'deki Sde Teiman Askeri Üssü'nde alıkonulan binlerce Filistinlinin maruz kaldığı insanlık dışı muameleleri detaylandıran bir rapor yayımlamıştır. Habere göre, buradaki Filistinlilerin, açık alanda gözleri bağlı ve elleri kelepçeli bir şekilde günde 18 saate kadar zorla sessiz bir şekilde oturtulduğu belirtilmiştir. Ayrıca, gözaltında tutulanların 3 aya kadar burada tutulduğu ve sorgulama süreçlerinde birçok kişinin işkenceye maruz kaldığı vurgulanmıştır.