Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Saldırıları: 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinliyi öldürdü, ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 12:36
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 12:36

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Saldırıları: 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

Güncel Durum: Batı Şeria'daki Ölümler

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'daki El Halil ve Tulkerim kentlerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı Açıklamaları

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan bildiride, İsrail güçlerinin güneydeki El Halil yakınlarındaki Sair beldesine yönelik saldırısında 2 Filistinli hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, kuzeydeki Tulkerim kentinde açılan ateş sonucu bir kadın yaşamını yitirdi.

İHA ile Hedef Alınan Tulkerim Mülteci Kampı

Yerel haber ajanslarının bildirdiğine göre, İsrail ordusu, Tulkerim Mülteci Kampı'nın El-Hamam Mahallesi'ne insansız hava aracı ile bir saldırı düzenledi ve bu saldırı sonucunda 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

Altyapı Tahribi ve Saldırılar

İsrail ordusu, Tulkerim kentine ve mülteci kampına yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Yapılan saldırıların ardından, altyapının hedef alındığı, sokaklar ve dükkanların buldozerlerle yıkıldığı bilgisi edinildi.

Ölü Sayısında Artış

Yerel kaynaklara göre, Tulkerim'deki saldırılarda, önde gelen iki yöneticinin de hayatını kaybettiği bildirildi; biri Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan, diğeri ise Fetih Hareketi Aksa Şehitleri Tugayları'ndan.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısının 585'e ulaştığı ifade edildi. 7 Ekim'den itibaren, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltı, baskın ve saldırıların sayısında belirgin bir artış görülmektedir.