Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Saldırısını Hizbullah'a İthaf Etti: Golan Tepeleri'nde Can Kaybı

İsrail, Golan Tepeleri'ndeki saldırıyı Hizbullah'a mal etti. 9 kişi hayatını kaybetti, bölgede tansiyon yükseliyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 20:50
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 20:50

İsrail Saldırısını Hizbullah'a İthaf Etti: Golan Tepeleri'nde Can Kaybı

Golan Tepeleri'ndeki Saldırı ve Son Gelişmeler

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems beldesinde gerçekleşen roket saldırısı sonrası 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail ordusu, bu olayın Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiğine dair açıklamada bulundu.

İsrail Ordusu'ndan Açıklama

İsrail ordu sözcüsü, saldırının arka planına dair bir değerlendirme yaparak, "Yardığımız istihbarat sonuçları ve durum analizi neticesinde bu eylemin Hizbullah tarafından yapıldığı sonucuna vardık" dedi.

Hizbullah'tan İddialara Yanıt

Öte yandan, Hizbullah Hareketi, saldırının kendileri tarafından düzenlendiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

İsrail'den Yine Sert Açıklamalar

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Kanal 12 televizyonuna verdiği demeçte, "Hizbullah'ın sınırları aştığına dair hiçbir şüphe yok. Topyekun bir savaşın eşiğindeyiz" diyerek durumu değerlendirdi. Katz, ülkesinin ABD ve Avrupa'nın tam desteğini alacağını vurguladı.

İsrail'in Muhalefetinden Tepki

İsrail muhalefeti, Evimiz İsrail Partisi Lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, saldırıyı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile ilişkilendirerek, "Artık bedel ödemek zorunda kaldık" yorumunda bulundu. Lieberman, hükümeti uzun zamandır Kuzey'in kaybedilmesi konusunda uyarmalarına rağmen bir strateji geliştirememekle eleştirdi.

Golan Tepeleri'ndeki roket saldırısında ayrıca yaklaşık 30 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bölgedeki gerginlik devam ederken, her iki tarafın da yeni gelişmelere karşı hazırlıklı olduğu ifade ediliyor.