Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Ben-Gvir'e Sert Eleştiri

Gallant, Ben-Gvir'i 'kundakçı' olarak nitelendirerek Savaş Kabinesi'nde yer almasına karşı çıktığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:19

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Ben-Gvir'e Sert Eleştiri

İsrail Savunma Bakanı Gallant’ın Sert Açıklamaları

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir hakkında sert eleştirilerde bulundu. Gallant, Ben-Gvir’i, ‘Orta Doğu'yu ateşe vermek isteyen bir kundakçı’ olarak nitelendirerek isim vermeden eleştirdi.

Savaş Kabinesi Tartışmaları

Gallant, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, benzer eleştirilerini dile getirerek, "İsrail hükümetinde, Orta Doğu'yu ateşe vermek isteyen bir kundakçı oturuyor" dedi. Bu bağlamda, Ben-Gvir’in olası Savaş Kabinesi’ne alınmasına karşı çıktığını belirtti.

Gallant, Ben-Gvir’in kabineye dahil edilmesinin, onun tehlikeli planlarını gerçekleştirmesine kapı açacağını savunarak bunu kabul etmediğini vurguladı.

Gazze'deki Savaş ve Ben-Gvir'in Talepleri

Ben-Gvir, İsrail Savaş Kabinesi üyesi olarak atanmayı talep etti ve bu isteğini açıkça ifade etti. Gazze'deki savaşın en büyük destekçilerinden biri olan Ben-Gvir, X platformundan, "Başbakanın beni Savaş Kabinesi'ne dahil etmesini istedim. Artık cesur kararlar almanın zamanı geldi" şeklinde yazdı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Ekim 2023 tarihinde kurulan olağanüstü hal hükümetinin Savaş Kabinesi'ni 17 Haziran’da feshetmişti.