Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Sınır Çatışmaları Devam Ediyor

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında Lübnan sınırında saldırılar sürmektedir. Taraflar arasında karşılıklı bombalamalar gerçekleşiyor.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 13:50
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 13:50

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Sınır Çatışmaları Devam Ediyor

İsrail ve Hizbullah Sınır Çatışmaları Hız Kazanıyor

Lübnan'ın güneyinde, İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında süregelen çatışmalar, bölgedeki gerginliği artırıyor. Sınır hattında karşılıklı saldırılar gerçekleşirken, her iki taraf da askeri eylemlerini sürdürüyor.

Hizbullah'ın Saldırı İddiaları

Hizbullah, resmi Telegram hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun sınır bölgesindeki askeri hedeflerine yönelik 5 farklı saldırı düzenlediğini bildirdi. Açıklamada, Ştula ve Manara yerleşim birimlerinde bulunan binaların füzelerle, Hanita Askeri Üssü’nde ise topçu ateşiyle hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, Birket er-Rişa Askeri Üssü’ndeki istihbarat teçhizatlarının da belirli silahlar aracılığıyla vurulduğu ifade edildi.

İsrail'in Hava Saldırıları

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'e ait F-16 tipi savaş uçağının Lübnan hava sahasını ihlal ettiği ve bu durum üzerine hava savunma sistemlerinden füzelerin ateşlendiği kaydedildi. İhlal sonrası, uçağın hava sahasını terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

Lübnan'da Tahribat ve Yangınlar

Lübnan resmi ajansı NNA tarafından aktarılan bilgilere göre, İsrail ordusu ağır topçu atışlarıyla Aytarun beldesi ve çevresini hedef aldı. Bu saldırılar neticesinde bölgede tarım arazilerinde yangınlar meydana geldi. Ayrıca, İsrail ordusuna ait insansız hava araçları, Kefr Şuba beldesindeki çeşitli bölgelere füze fırlattı.