Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail ve Lübnan Arasında Yeni Çatışmalar: Kiryat Şimona'ya Roket Saldırısı

İsrail, Lübnan'dan gelen roket saldırısına karşılık olarak Hizbullah hedeflerini bombaladı. Çatışmalar sürüyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 23:19
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 23:19

İsrail ve Lübnan Arasında Yeni Çatışmalar: Kiryat Şimona'ya Roket Saldırısı

İsrail, Kiryat Şimona'ya Roket Atıldığını Duyurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgesinden ülkenin kuzeyindeki Kiryat Şimona'ya 15 roket atıldığını bildirdi. Ordunun açıklamasına göre, bazı roketler imha edilirken, diğerleri açık alanlara isabet etti.

Hizbullah Hedeflerine Dayanıklılık Gösterildi

İsrail ordusu, aynı zamanda Hizbullah'a ait bazı hedefleri bombaladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Kiryat Şimona bölgesinde roket saldırılarının ardından, Lübnan'ın Kefr Hammam bölgesinde Hizbullah tarafından kullanılan bir füze fırlatma rampasının hedef alındığı belirtildi.

Hava Taarruzları ve Yanıtlar

İsrail savaş uçakları, ayrıca Ayta eş-Şaab bölgesindeki Hizbullah altyapısını ve El-Hiyam bölgesindeki izleme noktasını da bombaladı. Hizbullah, karşılık olarak, İsrail askerlerinin Kefr Şuba bölgesinde top mermileriyle hedef aldığı ve tam isabetle vurulduğunu duyurdu. Ayrıca, İsrail'in Talusa Camisi’ne yönelik saldırısına yanıt olarak Kiryat Şimona'nın bombalandığı ifade edildi.

Çatışmaların Arka Planı

Lübnan Hizbullahı ve İsrail ordusu arasında 7 Ekim 2023'ten bu yana sınır boyunca yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Her iki taraf da birbirine karşı çeşitli saldırılarda bulunmaya devam ediyor.