Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrailli Üst Düzey İsimlerden Kongreye Tepki Mektubu

İsrailli üst düzey bir grup, Netanyahu'yu ABD Kongresi'nde eleştiren bir mektup gönderdi. İlginç detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 20:59
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 20:59

İsrailli Üst Düzey İsimlerden Kongreye Tepki Mektubu

İsrailli Üst Düzey Gruptan ABD Kongresi'ne Mektup

Üst düzey İsrailli yetkililer, ABD Kongresi liderlerine, İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştiren bir mektup gönderdi. Mektuplarında, Netanyahu'nun hem İsrail hem de Amerika'nın ulusal güvenliğini tehdit ettiğini belirttiler.

Mektup Mektubu Hedef Alıyor

Mektup, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'e ulaştı. Netanyahu'nun"varoluşsal bir tehdit" olarak nitelendirildiği mektupta, hakkında rüşvet ve dolandırıcılık suçlamalarının bulunduğuna da dikkat çekildi.

Ulusal Güvenliğe Zarar İddiası

Mektupta, “Netanyahu'nun Orta Doğu'daki ve diğer alanlardaki politikaları, ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.” ifadesi yer aldı. İsrail Başbakanı'nın, ülkesinin ekonomisine, savunma yeteneklerine ve uluslararası itibarına zarar verdiği vurgulandı.

Mektuba İmza Atanlar

Mektubun imzacıları arasında, eski Mossad direktörü Tamir Pardo da dahil olmak üzere toplamda 30'dan fazla kişi yer aldı. Bu isimler, eski askeri yetkililer ve alanında tanınmış isimler arasında yer almakta.

Netanyahu'nun Kongre Konuşması ve Protestolar

Netanyahu, yarın düzenlenecek Kongre oturumunda konuşacak. Ancak bazı kongre üyeleri, onun konuşmasını protesto etmek amacıyla oturuma katılmayacaklarını açıkladı. Ayrıca, başkentte Netanyahu'ya karşı gösterilerin yapılması da bekleniyor.