Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin Yeni Adli Yılı Töreni

İstanbul'da yeni adli yıl açılışı, önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. İş yükünü azaltacak yeni daireler müjdelendi.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 17:04
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 17:04

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin Yeni Adli Yılı Töreni

Yeni Adli Yıl Töreni Düzenlendi

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde, yeni adli yılın açılışı için özel bir tören düzenlendi. Tören, adliyelerin atrium alanında gerçekleştirildi ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Murat Boylu'dan Açıklamalar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, törende yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde vefat eden Adil Özder ve emekli savcı Ali Parlar'ı rahmetle andı. Boylu, Türkiye'nin en büyük istinaf mahkemesi olarak bilinen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin, yaptığı düzenlemelerle artık 98 daireye ulaştığını belirtti.

Dosya Sayıları ve Yeni Daireler

Boylu, 20 Temmuz itibarıyla adliyede toplam 316 bin 129 dosya bulunduğunu ifade etti. Bu dosyaların 93 bin 676'sı ceza dairelerinde, 222 bin 453'ü ise hukuk dairelerinde yer alıyor. Ayrıca, yeni kurulan 59. Hukuk Dairesinin icra dairesi olarak çalışmaya başlayacağı ve kira tahliye ile itiraz davalarına bakacağı belirtildi.

Yeni Yatırımlar ve Projeler

Murat Boylu, "Tüm dairelerimizin rahatlaması için 36 daire kapasiteli ek binamızın yapımı konusunda önemli bir aşama kaydedilmiştir. Yatırım bütçesine dahil ettirebilmek için başsavcımızla birlikte yoğun bir gayret içindeyiz," dedi.

Törene Katılım

Törene İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan, daire başkanları, üyeler, savcılar ve adliye personeli katıldı. Anadolu Adalet Sarayı'ndaki törende ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Kaya, başsavcı vekilleri, hakimler, savcılar ve adliye personeli hazır bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören...

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ve Anadolu Adliyesi'nde yeni adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Murat Boylu, törene katılarak konuşma yaptı.