Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da 1 Mayıs Gösterisi Davası Başladı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gösterilerinde 34 sanık hakim karşısına çıktı, 4'ü tutuklu serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 18:58
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 18:58

İstanbul'da 1 Mayıs Gösterisi Davası Başladı

1 Mayıs Gösterileri ve Davanın Başlaması

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleşen olaylar nedeniyle 34 sanık, mahkeme önüne çıktı. Duruşmaya katılan sanıklardan Hakan Akay, 1 Mayıs denildiğinde akla gelenin Taksim Meydanı olduğunu belirterek, "O gün yasağa karşı duruşumuzu göstermek istedik" dedi.

Sanıkların Savunmaları

Duruşmada yer alan Rıdvan Uzun ise, meydanda yürümek istediklerini ancak müdahalelerle karşılaştıklarını ifade etti. Diğer sanıklar da, hiçbir suç işlemediklerini savundular. Tutuklu sanıklar, tahliye taleplerini mahkemeye ilettiler.

Mahkeme Kararını Verdi

Mahkeme, savunmaların ardından tutuklu 4 sanığın tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın Açıklaması ve İddianamenin Detayları

Duruşmanın ardından, sanıkların yer aldığı bir grup, İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi. Açıklama sırasında çeşitli pankartlar açıldı ve sloganlar atıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 34 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, 1 Mayıs'ta yasaklı yürüyüşe katılanlar için çeşitli suçlamalar getirilmiştir. Sanıkların, kamu malına zarar vermek, izinsiz gösteri düzenlemek ve kamu görevlilerine karşı direnme gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğu vurgulanmaktadır. Sanıkların alabileceği hapis cezalarının 3 yıl 2 ay ile 20 yıl 6 ay arasında değişeceği dile getirilmektedir.

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere...

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışıp polislere saldırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 34 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmanın ardından aralarında sanıkların da bulunduğu bir grup, İstanbul Adliyesinin karşısında, polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı meydanda basın açıklaması yaptı.