İstanbul'da "7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu" Başladı
Çevre Vakfı ve İSEM2024 Sempozyumu Başkanı Prof. Dr. İsmail Koyuncu, özellikle çevresel zorlukların yanı sıra ahlaki prensiplerin korunmasına yönelik hedeflerin belirlendiğini ifade etti.
Yenilikçi Çözümler ve Yeşil Dönüşüm Hedefi
İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) düzenlenen sempozyumda, "Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik" teması ele alındı. Prof. Dr. Koyuncu, disiplinler arası diyalogla çevresel sorunların ahlaki boyutlarının inceleneceğini vurgulayarak, "Yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve kurumsal düzeyde yeşil dönüşümü sağlamayı amaçlıyoruz. Bu yıl, kolektif eylemi öne çıkararak bugünkü ve gelecekteki nesillerin refahını artırmayı hedefliyoruz" dedi.
İTÜ'nün Yeşil Kampüs Projeleri
İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, üniversitenin yürüttüğü "Yeşil Kampüs" projelerine dikkat çekerek, "Sıfır Atık Belgesi alan kampüslerimizde enerji verimliliğini artırmaya yönelik projeler uyguluyoruz" şeklinde konuştu.
Ahlaki Yaklaşımın Önemi
ÇEKUD Başkanı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, çevresel sorunların çözümünde ahlaki bir yaklaşımın gerekliliğini vurguladı. Debik, "Doğada sürdürülebilirlik önce çevre ahlakıyla başlar" şeklinde ifade etti.
Veriler ve Önemli Göstergeler
Prof. Dr. Debik, dünya genelinde türlerin %68'inin yok olduğunu belirterek, Türkiye'deki ani yağışların %50 oranında arttığını ve yıllık kişi başı su miktarının kritik seviyelere ulaştığını kaydetti.
Sempozyumda Ele Alınacak Konular
Sempozyum boyunca üç gün boyunca gerçekleştirilecek 12 oturumda, "Sürdürülebilirlik Yönetimi", "Yeşil Dönüşüm", "Çevre Hukuku", "Çevre ve Sağlık", "Doğal Afetler ve Çevre", "Göç ve Çevre", "Atık Yönetimi", "Enerji" ve "Su Yönetimi" konuları detaylı bir şekilde tartışılacak.
İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ), 7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (İSEM2024) başladı.
İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ), 7. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (İSEM2024) başladı.