Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Değerlendirme

İstanbul'da verilen cinsel istismar kararına yönelik STK'ler önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 17:13
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:13

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davasında STK'lerden Değerlendirme

İstanbul'da Çocuk İstismarı Davasının Sonucu Değerlendirildi

İstanbul'da küçük yaştaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddialarıyla ilgili açılan davada, mahkemenin verdiği karar toplumda yankı buldu. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) yöneticileri, davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KADEM'den Önemli Açıklamalar

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde gerçekleştirilen basın toplantısında, mahkeme kararının toplum vicdanını rahatlatma açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Görgül, "Bu karar, çocukluğu çalınmış olan mağdurun geçmişini geri getiremese de, benzer olayların yaşanmasını engellemede caydırıcı bir etki yaratacaktır. Çocukları her türlü istismardan korumak hepimizin ortak sorumluluğudur," şeklinde konuştu.

UCİM'den Anlamlı Mesajlar

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan, mahkeme heyetine teşekkür ederek, "Çocuklar vatandır" diyerek çıktıkları bu mücadelede 6 yaşında istismara uğrayan bir bireyin hukuk mücadelesine destek olduklarını ifade etti. Özkan, "Bugün Narin artık hayatta değil; fakat Tekirdağ'da 2 yaşında bir çocuk hala yaşam mücadelesi veriyor. Çocuklara zarar vermeyi düşünenlerin bu kararlar, emsal niteliğinde olacaktır. Unutmayalım ki, mücadele edenler her zaman kazanacaktır," dedi.

Davanın Kararı

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Kadir İstekli 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 21 yıl, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan ise 15 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel ise 18 yıl 9 ay hapse çarptırıldı. Firari durumda olan Fatıma Gümüşel hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.