Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Sıcak Hava Çileye Dönüştü

İstanbul'da etkili olan bunaltıcı sıcaklar, özellikle ocakbaşında çalışan esnafı zor durumda bırakıyor. Serinleme arayışları sürüyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 15:11
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 15:11

İstanbul'da Sıcak Hava Çileye Dönüştü

İstanbul'un Yaz Sıcakları Zorluyor

İstanbul'da, son günlerde etkili olan sıcak ve nemli havalar, şehir sakinlerini adeta bunaltıyor. Bu sıcak havada serinlemek için sahil ve park alanlarını tercih eden İstanbullular, ateş başında çalışan dönerci ve kebap ustaları gibi meslek grupları ise zor anlar yaşıyor.

Serinleme Arayışları Başladı

İstanbullular, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklarla mücadele etmek için Belgrad Ormanı gibi yeşil alanlara ya da deniz kenarlarına akın ediyor. Özellikle Beşiktaş'ın Aşiyan ve Arnavutköy sahilleri, serinlemek isteyenlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Vatandaşların Tepkileri

Yüzmek için denize girenler, güneşten korunma arayışındaki kafe gibi işletmelere yönelirken, Arnavutköy sahilinde balık tutanlar dikkat çekiyor. Üsküdar'da ise Salacak ve Kuzguncuk sahillerinin özellikle öğle saatlerinde sakin olduğu gözlemlendi.

‘Serinlemek için denize girmeliyim’

Yüzmek için ailesiyle birlikte Arnavutköy'de denize giren Ömer Karaçam, "Bu sene farklı bir sıcak var. Deniz olmasa yandık. Suya 1 saat girmek bile rahatlatıyor" dedi. Ayrıca Aşiyan sahilinde denize giren Eren Samur, nem oranının yüksekliğine dikkat çekti.

Mesleğin Zorluğu Artıyor

Bunun yanı sıra, sıcak ve nemli havanın esnafa üzerindeki etkileri de oldukça belirgin. Döner ustası Raşit Kaya, sıcak havada çalışmanın zorluklarına dikkat çekerek, "Dışarısı 30-35 dereceyken burası herhalde 60 derece vardır" dedi. Kebap ustası Hasan Demir ise, yaz aylarında ısı ve nemin getirdiği zorluklara alışkın olduklarını ifade etti. Sonuç

İstanbul'da hem çalışanlar hem de tatilciler yaz sıcaklarıyla başa çıkmak için farklı yollar aramaya devam ediyor. Sıcak havaların sürekliği, vatandaşların ve esnafın yaşam standartlarını zorlaştıran bir etken olarak öne çıkıyor.