Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Vapur Arızası Yolcuları Mağdur Etti

Dümen arızası nedeniyle vapur seferi kesintiye uğradı, yolcular başka bir gemiye aktarıldı.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 22:52
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 22:52

İstanbul'da Vapur Arızası Yolcuları Mağdur Etti

İstanbul'da önemli bir vapur arızası yaşandı

İstanbul'un deniz ulaşımında yaşanan talihsiz bir olayda, Adalar-Kabataş seferini gerçekleştiren bir vapurun dümeni kilitlendi. Olay, Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen Emin Kul yolcu gemisi ile gerçekleşti.

Yolcular başka gemiye aktarıldı

Arıza, Heybeliada İskelesi açıklarında meydana geldi. Vapur, burada yaklaşık 45 dakika boyunca yolcularını bekletti. Sorunun çözülmesi için gerekli önlemlerin alındığı sırada, yolcular Paşabahçe vapuruna yönlendirilerek yolculuklarına devam etti.

Geçmişte de benzer bir sorun yaşanmıştı

Geçtiğimiz günlerde, Kabataş-Adalar hattında sefer yapan Sami Akbulut vapurunda da Kız Kulesi açıklarında bir dümen arızası yaşanmıştı. O vapur, Alaattin Yavaşça gemisi tarafından yandan bağlanarak Karaköy İskelesi'ne çekilmişti. Bu olayda da yolcular, başka bir vapura aktarılmıştı.

Görüldüğü gibi İstanbul'da deniz ulaşımında yaşanan bu tür arızalar, yolcuların seyahatlerini aksatmakta ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya koymaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları AŞ'ye ait Emin Kul yolcu gemisinin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Şehir Hatları AŞ'ye ait Emin Kul yolcu gemisinin Adalar-Kabataş seferini yaparken Heybeliada İskelesi açıklarında dümeni kilitlendi. Vapurun yolcuları başka gemiye nakledildi.