Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Yüksek Karlı Gizli Fon Davası Başladı

Dolandırıcılık iddiasıyla açılan davada sanık ve mağdurlar arasında ilginç ilişkiler ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:28
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:28

İstanbul'da Yüksek Karlı Gizli Fon Davası Başladı

İstanbul'da Yüksek Karlı Gizli Fon Davası Başladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayında yeni bir dava açıldı. Seçil Erzan "sanık" olarak yer alırken, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani ise "müşteki-sanık" sıfatıyla dosyada bulunuyor.

İddianamede Yer Alan Detaylar

İddianamede, Erzan'ın Denizbank bünyesindeki özel bir fonun yüksek kazanç sağladığını iddia ederek, Haghani ve Aslan'ı bu fona yatırım yapmaya ikna ettiği belirtiliyor. Bu kapsamda Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise 2 milyon dolar alındığı ifade ediliyor.

Bankacı-Müşteri İlişkisinin Ötesine Geçiş

Taraflar arasındaki ilişkinin bankacı-müşteri ilişkisinin ötesine geçtiği vurgulanan iddianamede, Erzan'ın acil kredi ihtiyacı doğrultusunda müşterilerinden kazanç karşılığında ödünç para aldığına dikkat çekiliyor.

Savcılıktaki İfadeler

Erzan'ın savcılık ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Benden bu zamana kadar defalarca para karşılığı faiz almıştır. Aslan'dan Moci ile 10 milyon lira alıp 14 milyon lira geri ödedim" dediği aktarıldı. Öte yandan, Aslan'ın birden fazla kez yüklü miktarda para verip geri aldığını belirtirken, Haghani, Erzan'ın kendisinden 200 bin dolar ana parasını geri alamadığını ifade etti.

Ceza Talepleri

Erzan için "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenirken, Aslan ve Haghani için "tefecilik" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar adli para cezası talep ediliyor.

Sanıkların yargılanma süreci 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.