Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezinin Önemi

İSO, sanayinin geleceği için Stratejik Dönüşüm Merkezi kurarak, sektörde kalıcı rekabet artışını hedefliyor.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 18:26
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 18:26

İstanbul Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı: Stratejik Dönüşüm Merkezinin Önemi

İstanbul Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, eylül ayı meclis toplantısında sanayinin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bahçıvan, İSO'nun hayata geçirdiği Stratejik Dönüşüm Merkezi (SDM) ile sanayinin karşılaştığı zorlukları ve fırsatları analiz ederek, sektörde sürdürülebilir dönüşümü sağlama hedefinde olduklarını belirtti.

SDM ile Sanayinin Geleceği Şekillendiriliyor

Bahçıvan, SDM'nin sanayi stratejilerinin geliştirilmesinde ve sanayi kuruluşlarının geleceğe hazırlanmasında kritik bir rol oynayacağını ifade etti. Toplantıda, SDM Danışmanı ve Future Ally Şirketi Kurucu Ortağı İdil Özdoğan tarafından merkezi çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

Üretimde Dönüşüm ve Yeni Yaklaşımlar

Bahçıvan, sanayi faaliyetlerinde üretim kadar hizmetlerin de önem kazandığını vurgulayarak, üretim mekanlarının dijital alanlara yönelmesinin gerekliliğine dikkat çekti ve yeni bir sanayi modelinin ortaya çıkacağına işaret etti.

İş Gücü ve Eğitim İhtiyacı

İSO Başkanı, gelişmiş ülkelerin stratejik ürünlerdeki yaklaşımını değerlendirirken, yüksek nitelikli iş gücü yetiştirilmesinin aciliyetine vurgu yaptı. Bahçıvan, sanayiye yönelik dönüşümün bir parçası olarak, eğitim konseptinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Sonuç

Bahçıvan, bütüncül bir dönüşüm için insan odaklı yaklaşımların uygulanmasının şart olduğunu belirterek, sanayinin kalıcı rekabetçiliği ve yatırım çekiciliğinin artırılması için gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini kaydetti.

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik...

İSO Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı "Kalıcı Rekabet Artışı İçin Sanayimizde Stratejik Dönüşüm ve Odamızda Yapılan Çalışmalar" ana gündemiyle Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan konuşma yaptı.