Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İtalya ve ABD Arasındaki İlişkiler Güvence Altında

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, ABD başkanlığına kim gelirse gelsin ilişkilerin iyi devam edeceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 21:56
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 21:56

İtalya ve ABD Arasındaki İlişkiler Güvence Altında

İtalya'nın ABD ile İlişkileri Kesinleşti

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi sonrasında önemli bir açıklama yaptı. Tajani, gelecek dönemdeki herhangi bir ABD başkanının kim olursa olsun, İtalya'nın ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceğini vurguladı.

Biden'dan Sonraki İsim Fark Etmez

İtalyan haber ajansı ANSA tarafından aktarılan bilgilere göre, Tajani, kamu yayın kuruluşu RAI'ye yaptığı açıklamada, önceki ABD Başkanı Donald Trump ve mevcut Başkan Biden dönemlerinde de verimli ilişkiler yürüttüklerini ifade etti.

Tajani, ABD'yi her zaman "yakın dost" olarak gördüklerini belirterek, "Bir sonraki başkan kim olursa olsun; ister Trump ister Kamala Harris, her iki isimle de iyi ilişkiler sürdüreceğiz," dedi.

Koalisyon Hükümetinin Yapısı Sağlam

Dışişleri Bakanı, Ursula von der Leyen'in Avrupa Birliği Komisyonu başkanlığına yeniden seçilmesinin ardından İtalya’daki partilerin farklı oy kullanmasının hükümet üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacağını açıkladı.

Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki koalisyon hükümetinin AB kapsamında farklı kararlar almasının, hükümetin istikrarını etkilemeyeceğini belirten Tajani, bu çeşitliliklerin hükümetin çalışmaları üzerinde anyak bir sorun oluşturmayacağını aktif bir şekilde dile getirdi.

Meloni ise 19 Temmuz'da Avrupa Parlamentosu'nda yapılan güven oylamasında, Von der Leyen'in tekrar başkan seçilmesine yönelik kendi partisi olarak oy vermediklerini, bu durumun önceden ilan ettikleri tutumla uyumlu olduğunu ifade etti.