Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İtalyan Piyanist Mazzoni, Ahmet Adnan Saygun'u Anarak Türkiye'yi Tanıttı

Giulia Mazzoni, konserinde Ahmet Adnan Saygun'un eserini seslendirirken Türkiye'nin güzelliklerini tanıttı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:26

İtalyan Piyanist Mazzoni, Ahmet Adnan Saygun'u Anarak Türkiye'yi Tanıttı

Giulia Mazzoni'den Unutulmaz Konser

İtalya'nın önde gelen piyanistlerinden Giulia Mazzoni, nefis Garda Gölü manzarasına sahip Vittoriale degli Italiani amfitiyatrosunda düzenlediği konserde, Türk klasik müziğinin önemli isimlerinden Ahmet Adnan Saygun'u onurlandırdı.

Seyircilere Türk Beldeleri Tanıtıldı

Mazzoni, konserinde Saygun'un "İnci" eserini seslendirirken, ekranlarda Türkiye'nin eşsiz turistik beldeleri ve Saygun’a ait görüntüler izleyicilere sunuldu. Üç bin kişi tarafından izlenen etkinlik, İtalyan kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Saygun’un Müzikal Mirası

Sanatçı, konser sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında Mustafa Kemal Atatürk tarafından yurt dışına müzik eğitimi almak üzere gönderilen beş üstat tanımından biri olarak Saygun’un etkisini derinden hissettiğini belirtti.

İşbirlikleri ve Gelecek Planları

Giulia Mazzoni, Türkiye’nin 100. yılı dolayısıyla Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın davetiyle Prag’da düzenlenen bir etkinlikte de Saygun’un "İnci" eserini seslendirdi. Konser sonrasında Bağış, Mazzoni’ye teşekkür ederek, sanatçının Türkiye’nin tanıtımı için sunduğu fırsatların altını çizdi.

Büyükelçi Bağış, Mazzoni’nin farklı modern müzik yorumlarıyla uluslararası alanda ödüller kazanmasının, Türkiye’nin kültürel tanıtımına katkıda bulunacağını vurguladı. Sanatçı ile Türkiye ve diğer coğrafyalarda işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.

İtalyan piyanist ve besteci Giulia Mazzoni (ortada), İtalya'daki konserinde Türk beşlisi olarak...

İtalyan piyanist ve besteci Giulia Mazzoni (ortada), İtalya'daki konserinde Türk beşlisi olarak tanınan Cumhuriyetin ilk dönemine damga vuran klasik müzik üstatlarından Ahmet Adnan Saygun’u andı. Konsere Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış (solda) ve Andrea Bocelli Vakfı İyi Niyet Elçisi olan eşi Beyhan Bağış (sağda) ile katıldı.