Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Elektrik Kazası Davası: Belediye Başkanları Hakkında Suç Duyurusu

İzmir'deki elektrik akımına kapılma olayı sonrası 5 belediye başkanı suç duyurusuyla karşı karşıya. Avukat, sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 05.08.2024 12:26
Güncelleme Tarihi: 05.08.2024 12:26

İzmir'de Elektrik Kazası Davası: Belediye Başkanları Hakkında Suç Duyurusu

İzmir'de Elektrik Kazasına İlişkin Suç Duyurusu

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da meydana gelen elektrik akımına kapılma olayı sonucunda 2 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 5 kamu görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aile Avukatından Açıklama

Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek, İzmir Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüyle ilgili olarak 42 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan iddianame hazırlandığını belirtti. Suç Duyurusu ve Sorumluluk İddiası

Sarıçiçek, Cemil Tugay, Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız'ın olaydaki ihmal ve kusurlarını vurgulayarak, bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Sarıçiçek, "Özge Ceren Deniz'in ölümünde ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan gereken cezayı almaları için davamızın sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Olayın Detayları ve Soruşturma Süreci

Olayda, 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve 44 yaşındaki İnanç Öktemay, sağanak yağış sırasında su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirmişti. Soruşturma kapsamında 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlardan 48'i yakalanmış, 14'ü tutuklanmış, 1 kişi ise itiraz üzerine tahliye edilmiştir. Olayla ilgili 42 kişi hakkında, ayrı ayrı 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmiştir.

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin...

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Hayatını kaybedenlerden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek (fotoğrafta) suç duyurusunda bulunmasının ardından İzmir Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yaptı.