Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

İzmir Ödemiş'te eşini bıçaklayarak öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:27
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:27

İzmir'de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

İzmir'de Kadın Cinayetine Ağır Cezası

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, eşini bıçaklayarak öldüren sanık, mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davaya bakan Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Vedat Emekdar'ın "eşe karşı kasten öldürme" suçundan ceza almasına hükmetti.

Olayın Gelişimi

26 Şubat 2022'de meydana gelen olayda, polise yapılan ihbar üzerine sağlık ekipleri, çiftin yaşadığı Süleyman Demirel Mahallesi'ndeki eve geldi. Vasfiye Emekdar'ın bıçaklanarak hayatını kaybettiği, sanık Vedat Emekdar'ın ise bıçakla intihara kalkıştığı belirlendi.

Sanığın Savunması

Duruşmaya tutuklu olan Vedat Emekdar, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Emekdar, suçlamaları kabul etmeyerek, "Olay gününe kadar eşime asla şiddet uygulamadım. Kendimi kötü hissediyordum ve bu olay anti planlı bir cinayet değil." diye konuştu.

Aile ve Kadın Platformlarından Tepki

Mahkeme kararı sonrası, öldürülen Vasfiye Emekdar'ın yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, adliye önünde basın açıklaması yaparak, verilen cezanın emsal teşkil etmesini istediklerini ifade etti.

Övgü ve Tepkiler

Mahkeme heyeti, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken cezada herhangi bir indirim uygulamadı ve bu karar, kadın cinayetlerine karşı verilen hukuk mücadelesinde önemli bir adım olarak değer buldu. Öldürülen kadının yakınları ise kararı alkışlayarak destek verdiler.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, karısını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen kadının yakınları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde açıklama yaparak kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirtti.