Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Kredi Dolandırıcılığına Hapis Cezası

İzmir’de banka görevlisi gibi hareket ederek dolandırıcılık yapan iki şahsa hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:38

İzmir'de Kredi Dolandırıcılığına Hapis Cezası

İzmir'de Dolandırıcılara Hapis Cezası

İzmir’de kendilerini banka çalışanı olarak tanıtarak nitelikli dolandırıcılık yapan iki kişi, mahkemeden ceza aldı. Olay, Buca’da yaşayan 38 yaşındaki işçi Şerif Çil’in başına geldi.

Olayın Gelişimi

2022 yılında telefonda arayan dolandırıcı, Şerif Çil’e hesabından kredi çekildiğini ve işlemin iptali için bir linke tıklaması gerektiğini bildirdi. Dolandırıcı, Çil’in panikleyerek talimatları uygulamasını sağladı. Çil, bağlantıya tıklayınca hesaplarından 93 bin lira kredi çekildiğini fark etti.

Suç Duyurusu ve Yargılama

Banka şubesine giderek dolandırıldığını anlayan Çil, hemen suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonrası gözaltına alınan D.Z. ve K.İ. hakkında dava açıldı. İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi, D.Z’ye 3 yıl 9 ay hapis ve 96 bin 500 lira, K.İ’ye ise 3 yıl 4 ay hapis ve 21 bin 660 lira adli para cezası verdi.

Müvekkilini Savunan Avukatın Yorumları

Şerif Çil’in avukatı Ali Onar, bankanın da olayda sorumluluğu olduğunu ifade etti. Onar, "Asgari ücretle çalışan bir işçinin hesaplarından kredi çekilmesi ve bu kredilerin başka hesaplara aktarılması nitelikli dolandırıcılık olarak kabul edildi," dedi.

Şerif Çil'in Yaşadığı Zorluklar

Olay sonrası aile ilişkilerinin bozulduğunu ve borçlarını ödeyemediğini ifade eden Çil, bankadan kredi borcunun iptal edilmesini ve manevi tazminat davası açmayı planladığını belirtti.

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli...

İzmir'de kendilerini bankacı olarak tanıtıp bir kişinin hesabından kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları suçlamasıyla yargılanan 2 sanığa hapis cezası verildi. Davacının avukatı Ali Onar, AA muhabirine açıklama yaptı.