Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Öğretim Üyesine 10 Yıl Hapis Cezası

Ege Üniversitesi'nde bir öğretim üyesi, öğrencilerine cinsel taciz suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası aldı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 11:14

İzmir'de Öğretim Üyesine 10 Yıl Hapis Cezası

İzmir'de Cinsel Taciz Suçlaması

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, bazı öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen öğretim üyesi, toplamda 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya Katılım

İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Z.E.B. ile ilgili tarafların avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temsilcisi katıldı.

Sanığın Savunması

Tutuksuz yargılanan Z.E.B., meslek hayatının 35 yılına dayandığını belirterek, suçlamaları kesin bir dille reddetti. "Dokunmuş olabilirim ama kesinlikle cinsel amaçlı değil, suçsuzum," şeklinde ifade vermiştir.

Müvekkillerin Talepleri

Mağdurların avukatı Mustafa Çetin, müvekkillerinin yaşadığı mağduriyet ve üniversitenin itibarının göz önünde bulundurularak, cezanın en üst sınırdan verilmesini talep etti.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, sanığın 4 öğrenciye "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçunu işlediğine kanaat getirdi ve her mağdur için 2 yıl 6 ay hapis cezası vererek toplamda 10 yıl hapis cezası kararı aldı.

Ek Para Cezası ve Hükmün Açıklanması

Ayrıca, sanık Z.E.B., 2 öğrenciye karşı "cinsel taciz" suçundan 23 bin lira para cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verildi.

Davanın Geçmişi

Diş Hekimliği Fakültesi'nde bir grup öğrenci, Z.E.B.'nin kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu belirterek dekanlığa başvuruda bulunmuştu. Olayın basında yer alması üzerine, üniversite rektörlüğü 01 Ekim 2020 tarihinde yazılı bir açıklama yaparak soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Rektörlük tarafından oluşturulan komisyon, Z.E.B. hakkında kısmi "lüzum-u muhakeme" kararı verdi ancak sanık bu karara itiraz edince dosya Danıştay’a taşındı. Danıştay, delillerin kamu davası açılmasını gerektirdiğine karar vererek Yargıtay sürecini başlattı.

Sonuç olarak, Z.E.B. hakkında öğrencilere cinsel taciz ve sarkıntılık suretiyle cinsel saldırı suçlarından dava açıldı.