Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'de Okul Müdürünün Cinayetinde Yeni Gelişme: Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza

İzmir'de okul müdürü Ayhan Kökmen'in cinayetiyle ilgili sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 16:30

İzmir'de Okul Müdürünün Cinayetinde Yeni Gelişme: Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza

İzmir'de Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in Cinayet Davasında Son Gelişmeler

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrenci tarafından makamında pompalı tüfekle vurularak öldürülmesi olayında, cinayete yardımcı olmakla suçlanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu ceza, Yargıtay'ın bozma kararının ardından gerçekleşen yeniden yargılama ile belirlendi.

Duruşma ve Sanık İfadeleri

Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Birol Y. dahil olmak üzere, taraf avukatları ile Ayhan Kökmen'in eşi Ümmü Kökmen ve diğer aile üyeleri katıldı. Ümmü Kökmen, "Adalete güveniyorum, gerekli ceza verilecektir." şeklinde ifade verdi.

Tutuklu sanık Birol Y. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben bir babayım. Sürekli iftiraya maruz kalıyorum. Sadece diğer tutuklunun ifadeleri üzerinden ceza almaya çalışıyorum. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme Kararı ve Avukatın Açıklamaları

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından Birol Y.'yi "kamu görevlisini tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kökmen ailesinin avukatı Süleyman Coşkun, cezanın hukuk sistemindeki en üst ceza olduğunu belirterek, "Sanığın suça eğilimli karakterde olması ve pişmanlık duymaması, mahkeme için dikkate alınan unsurlar oldu. Adaletin tecelli ettiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Olayın Geçmişi

15 Aralık 2017'de, Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde 11. sınıf öğrencileri U.Y. ve İ.P, daha önce bir öğrenciye silah çektiği gerekçesiyle disiplin cezası alan okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasına girerek pompalı tüfekle ateş açmıştı. Yaralanan Kökmen hastaneye kaldırılmış, maalesef kurtarılamamıştı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede dört öğrenci ile bunlara azmettirdiği gerekçesiyle Birol Y. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmiştir. Mahkeme, U.Y. ve İ.P.'yi 23 yıl, 22 yıl hapis cezasına çarptırırken, Birol Y. için ise 20 yıl 4 ay hapis cezası belirlenmişti. Yargıtay, çocuklar hakkındaki kararı kesinleştirirken, Birol Y. hakkında verilen kararı bozarak yerel mahkemeye geri göndermişti.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrenci tarafından makamında pompalı...

İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrenci tarafından makamında pompalı tüfekle vurularak öldürülmesi olayında, cinayete yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yapılan yeniden yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kökmen ailesinin avukatı Süleyman Coşkun, Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulundu.