Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İZSU Genel Müdürü Gözaltına Alındı: CHP'li Bakan'dan Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İZSU Genel Müdürü'nün gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 18:00
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 18:00

İZSU Genel Müdürü Gözaltına Alındı: CHP'li Bakan'dan Açıklama

İZSU Genel Müdürü Hakkında Gözaltı Kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen üzücü bir olay sonrasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın gözaltına alınmasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

İfade ve Değerlendirmeler

12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında, elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen gözaltı kararı sonrası İZSU Genel Müdürlüğü ziyaret edildi.

Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte olayın sorumlularının bir an evvel tespit edilmesi amacıyla İZSU'ya gittiklerini belirtti.

Olayla İlgili Tartışmalar

Olayla ilgili inceleme yapan Bakan, İZSU'nun doğrudan sorumlu tutulamayacağını ifade ederek, "Sonuç olarak, elektrik kaçağı var ve bu kazaya sebep olan önlemlerin alınmadığı aşikar. Gdz Elektrik şirketinin hatalarını örtbas etmek amacıyla suçun İZSU'ya yıkılmaya çalışıldığını düşünüyoruz," dedi.

Bakan, gerçeğin elbette zamanla ortaya çıkacağını da kaydetti. Olay sonrası hazırlanan bilirkişi raporuyla birlikte, İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü dahil olmak üzere toplam 6 kişinin gözaltına alındığı bilgisi edinilmiştir.