Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kaan Yarkut, Oregon State Beavers ile Anlaştı

Kaan Yarkut, Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan ayrılarak Oregon State Beavers'a katıldı. ABD'de Türkiye'yi temsil edecek.

Yayın Tarihi: 22.08.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 22.08.2024 17:22

Kaan Yarkut, Oregon State Beavers ile Anlaştı

Kaan Yarkut, Oregon State Beavers'a Transfer Oldu

Türk Telekom Basketbol Takımı oyuncusu Kaan Yarkut, 2024 sezonunda Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Basketbol Ligi takımlarından Oregon State Beavers ile anlaştı.

ABD Yolculuğu Başlıyor

Yapılan resmi açıklamalara göre, 2006 doğumlu Kaan Yarkut, Oregon State Beavers formasıyla önümüzdeki sezon Türkiye'yi ABD'de temsil edecektir. Eğitimine ABD’nin Oregon eyaletindeki Oregon State Üniversitesi'nde devam edecek ve aynı zamanda spor hayatına da burada sürdürecektir.

Kaan Yarkut'un Hedefleri

Bilkent Laboratory International School (BLIS) mezunu olan Yarkut, Türk Telekom Spor Kulübü formasıyla 2022 yılından bu yana aktif olarak yer aldı ve Ekim 2023’te ilk kez BKT Avrupa Kupası kadrosuna dahil oldu.

Kaan, idolü olarak Alperen Şengün'ü gösterirken, hedefinin A Milli Takım forması giymek olduğunu belirtti. Yarkut, heyecanını şu sözlerle ifade etti:

“Böyle bir yola girmek gerçekten büyük heyecan ve mutluluk verici. ABD'de ülkemi en iyi şekilde temsil edip basketbolu profesyonel seviyede devam ettirmek için çok çalışacağım.”

Yarkut, ayrıca yıllardır hayranlıkla izlediği kolej sporcularıyla rekabet etme fırsatının kendisi için benzersiz bir deneyim olacağını vurgulayarak, “Alperen Şengün gibi her geçen gün üzerine koyarak, ülkemizin bayrağını NCAA'de en iyi şekilde dalgalandırmaya çalışacağım.” dedi.

Gelecek hayalleri arasında NCAAbasketboluna damga vurmak ve ardından A Milli Takımda yer almak bulunan Kaan, geleceği hakkında umut dolu açıklamalarda bulundu: “Umarım yeteneklerim ile çalışkanlığımı birleştirir ve başarılı olurum.”

Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan Kaan Yarkut, gelecek sezon Amerikan Üniversite Sporları...

Türk Telekom Basketbol Takımı'ndan Kaan Yarkut, gelecek sezon Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Basketbol Ligi ekiplerinden Oregon State Beavers'in formasını giyecek.