Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Yürüyüşü KTÜ'de Gerçekleşti

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla yürüyüş yapıldı.

Yayın Tarihi: 11.10.2024 19:39
Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 19:39

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Yürüyüşü KTÜ'de Gerçekleşti

KTÜ'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yürüyüşü Düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen etkinlik, Orman Fakültesi önünden başladı.

Yürüyüş Yolu ve Sloganlar

Öğrenciler, ellerinde pankartlarla ve çeşitli sloganlarla KTÜ Rektörlüğü önüne kadar ilerledi. Yürüyüş, katılımcıların duyarlılığını gözler önüne serdi.

Sevde Nur Mezarcı'nın Açıklamaları

Grup adına konuşan Orman Endüstri Mühendisliği öğrencisi Sevde Nur Mezarcı, kadın cinayetlerinin günümüzde önemli bir sorun haline geldiğini ifade etti. Mezarcı, kadın haklarının savunulması ve şiddetin önlenmesi adına herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı:

"Kadınların özgürlüğü ve güvenliği sağlıklı bir toplumun temelini oluşturur. Kadınlarımızın güvende olduğu, hukukun arkalarında olduğu bir toplum oluşana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınların nefesi hepimizin nefesidir."

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i Unutmadılar

Mezarcı, etkinlik sırasında canice hayatını kaybeden iki arkadaşları İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i rahmetle anarak, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Etkinliğin Sonrası

Baskın açıklamasının ardından üniversite öğrencileri gruplar halinde dağıldı. Bu tür etkinliklerin, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratma ve toplumsal dayanışmayı artırma açısından önemli olduğu vurgulandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün...

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş yapıldı. KTÜ'nün öğrenci kulüpleri tarafından organize edilen yürüyüş, Orman Fakültesi önünden başladı. Öğrenciler, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak KTÜ Rektörlüğü önüne kadar yürüdü.