Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcıları Yakalandı

İki şüpheli, sahte dekontla dizüstü bilgisayar dolandırıcılığı yaparken yakalandı.

Yayın Tarihi: 12.09.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 12.09.2024 12:29

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcıları Yakalandı

Kağıthane'de Dizüstü Bilgisayar Dolandırıcılığına Son

Kağıthane'de, internette dizüstü bilgisayar satışı yapan bir kişiyi dolandıran iki şüpheli yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, 7 Eylül'de A.A. isimli mağdurun ihbarı üzerine harekete geçti.

Olayın Gelişimi

Mağdur A.A, internette satışa çıkardığı dizüstü bilgisayar için kendisini "Semanur" olarak tanıtan bir kişiyle iletişime geçti. Bu kişi, mağdura H.İ. adını kullanarak 28 bin lira değerinde olduğu iddia edilen bir banka dekontu gönderdi.

Ekiplerin incelemesine göre, söz konusu dekontun sahte olduğu tespit edildi. Ayrıca, dolandırıcılık olayında, şüphelilerin talimatıyla bir taksi şoförünün A.A'nın bulunduğu yere gelerek bilgisayarı teslim aldığı belirlendi.

Şüphelilerin Yakalanması

Yapılan detaylı çalışmalar sonrası, Maltepe'de düzenlenen operasyon sonucunda hakkında 61 suç kaydı bulunan Bekir D. (30) ve 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Feyzanur G. (23) gözaltına alındı. İki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Dolandırıcılığın önüne geçmek için dikkatli olunmalı!

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont...

Kağıthane'de, internette satışa çıkarılan dizüstü bilgisayarı satın alırken sahte dekont düzenleyip sahibini dolandırdığı iddia edilen 2 zanlı gözaltına alındı.