Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kale Grubu'ndan İki Yeni Yatırım

Kale Grubu, 67. yılını kutladığı bayramda 2 yeni yatırımın temelini attı. Sürdürülebilirlik hedefleri ile büyümeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 14:03

Kale Grubu'ndan İki Yeni Yatırım

Kale Grubu İki Temel Attı

Kale Grubu, 67. kuruluş yıldönümünü ve geleneksel Seramik Bayramı'nı kutladığı özel günde, Kalesinterflex için yeni üretim hattı ve Supera Üretim Hattında yenileme çalışmaları için iki önemli yatırımın temelini attı.

Zeynep Bodur Okyay'dan Açıklamalar

Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Türkiye'nin istikrarlı bir büyüme gösterebilmesi için sanayinin gelişiminin kritik olduğunu vurguladı. Okyay, "Türkiye, ancak sanayimiz büyürse istikrarlı bir şekilde büyüyüp gelişebilir. Kale Grubu da Türkiye'nin parlak geleceğine inanan topluluklardan biri olarak, bu süreçte sorumluluğunun bilincinde. Bunun için elimizi taşın altına koyduk, koyuyoruz" dedi.

Yatırımlar ve Sürdürülebilirlik Projeleri

Kale Grubu, System Ceramics Spa ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Kalesinterflex için yeni üretim hattının temelini atarken, Supera Üretim Hattı için de İtalyan SITI B&T Group S.p.A. ile işbirliği yaparak mevcut granit hattında yenileme çalışmaları gerçekleştirecek. Bu hattın 1 Aralık'ta devreye alınması planlanıyor.

Bunların yanı sıra, grup sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda karbon emisyonunu azaltmaya yönelik enerji tasarruf projeleri üzerinde çalışıyor. Atık yönetimi projeleriyle geri kazanım oranlarında %70'in üzerinde artış sağladı.

Toplumsal Etki ve Eğitim Programları

Kale Grubu, Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) aracılığıyla toplumsal etki yatırımlarına da devam ediyor. Bugüne kadar mesleki eğitim programlarıyla 10 bin mezun veren grup, deprem sonrası Adıyaman ve Gaziantep'te açılan meslek edindirme kurslarıyla 40 kişiye istihdam imkanı sundu. Ayrıca, burs programlarıyla 2001'den bu yana 4 binden fazla öğrenciye destek verdi.

Kültürel Miras ve Yerel Girişimcilik

Kale Grubu, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ile seramik sanatçılarına ve kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ediyor. Yerel kalkınmaya da katkıda bulunan grup, Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni kurarak kadın girişimcilerin desteklenmesine katkıda bulunuyor.

Bayram Kutlamaları

67. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yapılan kutlamalar arasında konserler, mevlit ve sünnet töreni ile kıdem ödül töreni de yer aldı. Çanakkale’de yerel protokol ve iş ortaklarıyla bir araya gelen grup, bayram coşkusunu paylaştı.

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme...

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında 2 yatırımın temelini attı. Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, açıklamalarda bulundu.