Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kamala Harris Başkanlık Seçimlerine Hazır: 'Seçimleri Kazanacağız!'

Kamala Harris, ilk mitinginde Biden'a teşekkür ederek Trump'a yüklenerek seçimler için umut verdi.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 00:13
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 00:13

Kamala Harris Başkanlık Seçimlerine Hazır: 'Seçimleri Kazanacağız!'

Kamala Harris, Seçim Kampanyasına Resmi Olarak Başladı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için ilk mitingini düzenledi.

Başkan Biden'a Teşekkür

Harris, mitingde Joe Biden'a kendisini aday gösterdiği için teşekkür etti ve bu güveni boşa çıkarmayacağına dair söz verdi. "Bu güveni boşa çıkarmam için var gücümle çalışacağım," dedi.

Trump'a Sert Eleştiriler

Donald Trump'ı hedef alarak, "Seçimi kazanmak için buradayız. Biliyorum ki Wisconsin, bu savaşın kazanılması için kritik bir eyalet," ifadesini kullandı. Harris, Trump'ın ülkeyi geriye götürme çabaları karşısında Amerikan değerlerini korumak için mücadele edeceğini belirtti.

Demokratlarda Birlik Vurgusu

Harris, tüm Demokratları bir araya toplamak için çaba sarf edeceğinin altını çizdi. "Mücadelemiz özgürlük içindir," diyerek, ekonomiden sosyal alanlara kadar birçok konu üzerinde Demokrat ilkeleri savunacaklarını ifade etti.

Delegelere Teşekkür

Demokrat Parti'nin başkan adaylığını kazanmak için gerekli delege sayısına ulaştığını açıklayan Harris, partinin tabanına ve destekçilerine teşekkür etti. Harris, Kongre'nin 19-22 Ağustos'ta Chicago'da yapılacağını ve burada resmi olarak adaylığının duyurulacağını sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz'da başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu ve Harris'i kendi yerine önerdi. Böylece Kamala Harris, Demokratların başkan adayı olarak öne çıktı.