Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kamala Harris, Netanyahu ile Gazze'deki İnsani Kriz Üzerine Görüştü

Kamala Harris, Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze'deki acil insani durumla ilgili endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 02:30
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 02:30

Kamala Harris, Netanyahu ile Gazze'deki İnsani Kriz Üzerine Görüştü

Kamala Harris'ten Netanyahu'ya Gazze Mesajı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmede Gazze'deki acil insani krize dair ciddi endişelerini aktardı.

Harris, bu trajedilerin göz ardı edilemeyeceğini belirterek, "Bu acıların ortasında sessiz kalamam. Gazze'de son 9 ayda yaşananlar gerçekten yıkıcı. Masum sivillerin kaybı ve insani acıların boyutlarından büyük rahatsızlık duyuyorum," dedi.

Gazze'deki Zor Koşullar

Harris, Gazze'de en az yarım milyon insanın açlıkla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ölmüş çocuklar ve güvenlik arayışındaki insanların durumuna dikkat çekerek, "Bu trajedilerin ortasında yüzümüzü başka yere çeviremeyiz. Hissiz kalamayız," şeklinde konuştu.

Ateşkes Çağrısı ve İki Devletli Çözüm

Görüşmesi sırasında Gazze'de bir ateşkes anlaşmasının zamanının geldiğini dile getiren Harris, esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini ifade etti. "Bir anlaşma yapalım ve bu savaşı sona erdirelim. Filistin halkına yardımları ulaşdıralım ve nihayetinde iki devletli çözüme giden sürece bağlı kalalım," dedi.

Harris, ABD yönetiminin İsrail'e olan desteği konusunda kamuoyunda artan eleştirilerin farkında olduklarını da vurguladı. Bu görüşme, Netanyahu'nun Kongre'de bir konuşma yapmadığı gün gerçekleştirildi.