Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kamala Harris, Netanyahu'nun Kongre Oturumuna Katılmayacak

Kamala Harris, Netanyahu'nun Kongre oturumuna başkanlık etmeyecek, Indianapolis'teki etkinliğe katılacak.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:36
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:36

Kamala Harris, Netanyahu'nun Kongre Oturumuna Katılmayacak

Kamala Harris, Netanyahu'nun Kongre Oturumunu Boykot Edecek

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hitap edeceği Kongre'nin ortak oturumuna katılmayacağı açıklandı. Harris'in bu kararının arkasında, Washington'da düzenlenecek olan etkinliğe katılacak olması yatıyor.

Başkanlık Yarışının Gölgesinde

Başkan Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle birlikte sıklıkla gündeme gelen Kamala Harris, ortak oturumlar sırasında Senato'ya başkanlık etme görevini üstlenen en önemli figürlerden biri haline geldi. Ancak Netanyahu'nun yapacağı konuşma sırasında salonda yer almayacak.

Harris'in Kanıtı, önceden planlanmış Indianapolis'teki seçim etkinliği sebebiyle yarınki oturuma katılamayacağı ve bunun kesinlikle bir "boykot" olarak değerlendirilemeyeceği vurgulandı. Harris'in yardımcıları, bunun bir politika değişikliği olmadığını ve Netanyahu ile ayrıca bir görüşme gerçekleştirileceğini belirtti.

Demokratlar Arasındaki Farklılıklar

Öte yandan, bazı Demokrat Kongre üyelerinin de Netanyahu'yu protesto amacıyla bu oturuma katılmayacakları ifade ediliyor. Özellikle, Netanyahu'nun Gazze'deki saldırıları konusunda tepkiler artarken, bazı demokratik isimlerin bu durumu eleştirmeye ve desteklerini gözden geçirmeye başladığı biliniyor.

Başkan Biden'ın ise COVID-19 nedeniyle evinde dinlendiği süreçte, perşembe günü Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir görüşme yapması planlanıyor.