Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanada Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Kanada'nın batısındaki Alberta ve Britanya Kolumbiyası, artan orman yangınlarıyla savaş veriyor. Federal yardım yolda.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:01

Kanada Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Kanada'daki Yangınlar Tehdit Oluşturuyor

Kanada'nın batı kısımlarındaki Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletleri, giderek artan orman yangınları ile karşı karşıya kalıyor. Britanya Kolumbiyası Orman Yangını Servisi'nin yaptığı açıklamalara göre, son bir haftada bölgeye 58 binden fazla yıldırım düşmesi, yeni yangınların çıkmasına sebep oldu.

Yangın Sayısı Tırmanıyor

Şu an itibarıyla Britanya Kolumbiyası'nda 400'den fazla, Alberta'da ise 176 yangın tespit edildi. Alevlerin, popüler turistik bir alan olan Jasper Ulusal Parkı'nda yayılmaya başlamasıyla birlikte, bölgedeki sakinler X sosyal medya platformu üzerinden bilgilendirildi.

Jasper Ulusal Parkı ve Hava Kalitesi

Jasper Ulusal Parkı'ndan yapılan açıklamada, yangının kasabada "önemli kayıplara" neden olduğu ve bölgedeki hava kalitesinin hızla kötüleştiği belirtildi. Yangınla mücadele için şehrin çevresinde yaklaşık 1900 itfaiyeci, özellikle boru hattını korumak amacıyla yoğun bir çaba harcıyor.

Federal Yardım Geliyor

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, X platformunda yaptığı duyuru ile Alberta eyaletine federal yardım gönderileceğini açıkladı. Ayrıca Kanada ordusunun, acil tahliye ve yangın söndürme desteği sağlamak üzere eyalete kaynak gönderileceğini belirtti. Yangınla mücadele için gerekli olan hava taşımacılığı yardımlarının koordine edildiği de ifade edildi.

Tahliyeler Gerçekleşti

Jasper Ulusal Parkı çevresinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişinin, artan alevlerin tehdit oluşturması nedeniyle 23 Temmuz tarihinde bölgeyi terketmek zorunda kaldıkları bildirildi.