Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kanada, Yangınlarla Mücadelede Uluslararası Destek Alıyor

Kanada, yangınların etkilerini azaltmak için dört ülkeden itfaiye ekipleri çağırdı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 20:55
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 20:55

Kanada, Yangınlarla Mücadelede Uluslararası Destek Alıyor

Kanada Yangınlarla Mücadelede Uluslararası İş Birliği Sağlıyor

Kanada, başbakanı Justin Trudeau aracılığıyla Güney Afrika, Avustralya, Meksika ve Yeni Zelanda'dan itfaiye ekiplerini, Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde süren yangınlara karşı mücadeleye destek vermesi için davet etti.

Yangınlarla Mücadele Gelişmeleri

Trudeau, sosyal medya platformu X üzerindeki açıklamasında, Alberta'nın Jasper bölgesinde devam eden yangınlarla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Alberta ve Britanya Kolumbiyası'ndaki yangınlarla başa çıkmak amacıyla 400'den fazla itfaiyecinin bölgeye sevk edileceğini belirten Trudeau, yangınla savaşan tüm ekiplere teşekkür etti.

Jasper Ulusal Parkı'ndaki Durum

Jasper Ulusal Parkı çevresindeki tahliye çalışmaları sürerken, İklim Bakanlığı bünyesindeki Kanada Parkları'nın resmi internet sitesinde, parka girişlerin en az 6 Ağustos tarihine kadar yasaklandığı duyuruldu.

New York Times’ın haberine göre, Jasper Ulusal Parkı’nda yangın nedeniyle yaklaşık 363 kilometrekarelik bir alanın tahrip olduğu tahmin ediliyor. Yetkililer, yangının neden olduğu hasarın tam olarak belirlenemediğini ve bölgenin büyük bir kısmının zarar görmüş olabileceğini ifade etti.

Tahliye Süreci

Jasper bölgesinde yaşayan yaklaşık 25 bin kişi, artan sıcaklık ve alevlerin yayılması nedeniyle 23 Temmuz tarihinden itibaren bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.