Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kara Yollarında Güncel Durum: Trafik Bilgilendirmesi

Kara yollarında bakım ve onarım çalışmaları sürerken sürücülerin dikkat etmesi gereken noktalar.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 08:22
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 08:22

Kara Yollarında Güncel Durum: Trafik Bilgilendirmesi

Kara Yollarındaki Durum Değerlendirmesi

Ülkemizde kara yollarının yapım, bakım ve onarım işlemleri devam ederken, sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları büyük önem taşıyor. İşte güncel yol çalışmaları hakkında bilmeniz gerekenler:

TEM Otoyolu Çalışmaları

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, TEM Otoyolu'nun Gümüşova-Kavacık kavşakları arasındaki 0-193. kilometrelerde viyadüklerin genleşme derzi onarım çalışmaları nedeniyle her gün 22.00-06.00 saatleri arasında şerit daraltması yapılmaktadır.

İzmir Çevre Yolu Üzerindeki İşlem

İzmir Çevre Yolu'ndaki Otogar Köprülü Kavşağı'nda, aydınlatma direklerinin demontaj ve montaj işlemleri sebebiyle 23.00-05.00 saatlerinde Buca'dan otogara dönen bağlantı kolu trafiğe kapatılacak. Araçların alternatif güzergah olarak Sanayi Kavşağı'na yönlendirilmesi planlanıyor.

TAG Otoyolu'ndaki Yenileme Çalışmaları

TAG Otoyolu üzerindeki Osmaniye-Düziçi kavşaklarında, Şekerdere Viyadüğü'nde genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle Adana istikametinin trafiğe kapatılmasıyla ulaşım Gaziantep yönünden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.

Niğde-Pozantı Otoyolu'nda Bakım Çalışmaları

Niğde-Pozantı Otoyolu'nun 22-25. kilometreleri ile O-21/28 yolunun devamındaki 0-4. kilometrelerindeki tünellerde Kırkgeçit-15 Viyadüğü'nde derz çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle ulaşım Ankara yönünden çift taraflı olarak devam etmektedir. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerekmektedir.

Diğer Yol Çalışmaları

  • Ankara-Çankırı yolunun 13-16. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle kontrollü geçiş yapılmaktadır.
  • Kalkan-Kaş yolunun 0-1. kilometrelerinde de yol yapım çalışmaları hızla devam etmektedir.
  • Kütahya-Eskişehir yolunun 31. kilometresinde menfez yapım çalışmaları dolayısıyla ulaşım bölünmüş yolun bir kısmından iki yönlü sürdürülmektedir.
  • Trabzon-Torul yolunun 42. kilometresinde, Başar Köy Tüneli mevkisinde yol üst yapı hasarı nedeni ile ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır.
  • Nurdağı-Hassa yolunda Fevzipaşa Üst Geçidi'ndeki derz yenileme çalışmaları kapsamında trafik diğer şeritten kontrollü olarak devam etmektedir.
  • Kars-Ardahan yolunun 7-5. kilometrelerinde yol bakım onarım çalışmaları dolayısıyla sürücülerin dikkatli olmaları önerilmektedir.

Yolda seyahat eden sürücülerin, bu çalışmalara dikkat etmeleri ve belirtilen saatlerde alternatif güzergahları kullanmaları önerilir.