Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kara Yollarında Güncel Trafik Durumu ve Çalışmalar

Kara yollarında devam eden yapım ve bakım çalışmaları sebebiyle sürücüler için dikkat edilmesi gereken noktalar.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 08:41
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 08:41

Kara Yollarında Güncel Trafik Durumu ve Çalışmalar

Kara Yollarında Durum Raporu

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ederken, sürücülerin bu kesimlerde yavaş gitmeleri ve trafik işaretleri ile işaretçilerine dikkat etmeleri önem taşıyor.

Önemli Çalışmalar ve Trafik Düzenlemeleri

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nda Abant-Kaynaşlı kavşakları arasında İstanbul istikametinde nedeniyle trafik tamamen kapalıdır. Tünel portal uzatılması ve viyadüklerdeki genleşme derzi yenileme çalışmaları nedeniyle Abant Kavşağı'ndan D-100 devlet yoluna yönlendirme yapılmaktadır. Sürücüler, Kaynaşlı Kavşağı'ndan tekrar otoyola bağlanabilirler.

İzmir Çevre Otoyolu'nun 0-1. kilometrelerinde, Otogar Köprülü Kavşağı'nda aydınlatma direklerinin demontaj ve montajı için geçici trafikte kapatma yapılacaktır. 5 Ağustos'a kadar, her gün 23.00-05.00 saatleri arasında Bornova'dan Buca yönüne olan katılım kolu kapalı olacaktır. Alternatif olarak, sürücüler Karşıyaka-Bornova-Buca güzergahını takip ederek İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali gişelerinden D dönüşü yapabilirler.

TEM Otoyolu'nda, Çerkezköy-Kınalı kavşakları arasında kuzey taşıma yolunda, Edirne istikametinde yeni üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle kuzey taşıma açısı trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım, güney taşıma yolu üzerinden İstanbul istikametine iki yönlü yapılmaktadır.

Diğer Yol Çalışmaları

İzmir-Çeşme Otoyolu’nun İzmir istikametinde, Zeytinler Kavşağı’ndan sonraki 11-12. kilometrelerde üst yapı yenileme çalışmaları sebebiyle 2 Ağustos’a kadar sol ve orta şeritler kapalı olup, ulaşım sağ şeritten sağlanacaktır.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’nda Malkara-Çanakkale kesiminde, 1915 Çanakkale Köprüsü ve yaklaşım viyadüklerinde bakım-onarım çalışmaları nedeniyle her iki yönde şeritler kapatılmıştır.

Yerel Çalışmalar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kırklareli-Dereköy yolunun 0-3. kilometreleri ve Söğüt-Korkuteli yolunun 2-6. kilometreleri arasında muhtelif yol yapım ve onarım çalışmaları devam etmektedir. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri önemlidir.

Bergama-Soma yolunun 8-9. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlanmaktadır.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 40-44. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle İnegöl-Bursa istikametinde kaplama yapılacaktır.

Trabzon-Torul yolunun 42. kilometresindeki Başarköy Tüneli mevkisinde ise üst yapı hasarı nedeniyle ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sürdürülmektedir.

Trafikteki bu durumlar göz önünde bulundurularak sürücülerin dikkatli ve sabırlı olmaları önerilmektedir.