Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kara Yollarındaki Trafik Durumu ve Çalışmalar

Kara yollarındaki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok bölgede trafik akışı etkilendi.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 08:47
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 08:47

Kara Yollarındaki Trafik Durumu ve Çalışmalar

Kara Yollarında Bakım ve Onarım Çalışmaları

Kara yolları yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bu süreçte trafik işareti ve yönlendirmelerine uymak sürücülerin güvenliği için şart.

Önemli Yol Kesimlerinde Çalışmalar

Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre, Anadolu Otoyolu'nda Şekerpınar Kavşağı ile Orhanlı Kavşağı arasında, güney yolda 26-29. kilometre aralığında her gün akşam 22:00 ile sabah 06:00 arasında üstyapı onarım çalışmaları sürmekte. Bu nedenle Ankara istikametine giden güney yol, kesim hâlinde trafiğe kapatılıyor, araçlar diğer şeritlerden gidiş-geliş şeklinde devam ediyor.

Aydın-Denizli Otoyolu'nda, Kuyucak Kavşağı ile Buharkent Kavşağı arasında, 16-20. kilometrelerde bakım onarım çalışmaları nedeniyle Aydın-Denizli istikametinin sağ ve orta şeritleri trafiğe kapatıldı, geçiş sol şeritten sağlanıyor.

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda Bahçe Kavşağı ile Nurdağı Kavşağı arasındaki 1-5. kilometrelerde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Adana istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Gaziantep yönünden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Diğer Çalışmalar ve Ulaşım Bilgileri

Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 52. kilometresinde yapılan yol yapım çalışmaları nedeniyle, Ankara - İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Araç sürücüleri Dempa Alt Geçidi'ni kullanarak otoyola katılım sağlayabiliyor.

Isparta-Ağlasun yolunun 19. kilometresinde hidrolik sanat yapısı çalışmaları sebebiyle, Isparta-Ağlasun yönü trafiğe kapatıldı ve ulaşım Ağlasun'dan Isparta gidiş istikametinden iki yönlü olarak devam ediyor.

Adapazarı-Bilecik yolunun 13-16. kilometrelerinde elektromekanik sistemleri çalışmaları nedeniyle yol trafiğe kapatıldı ve ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Hopa-Borçka-Artvin yolunun 25-36. kilometrelerinde yol üstyapı yenileme çalışması nedeniyle tek şeritten kontrollü geçiş yapılmakta.

Kayseri il sınırı Şarkışla yolunun 14-17. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları nedeniyle, sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmesi gerekiyor.

Elazığ-Diyarbakır il sınırı-Diyarbakır yolunun 51-53. kilometrelerinde köprülü kavşak yapım çalışması nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Ordu-Ulubey-Gölköy yolunun 19. kilometresinde yaşanan heyelan çalışmaları nedeniyle Ordu istikametinde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak devam ediyor.