Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Karadağ'da Türk İş İnsanlarına Yönelik Önemli Program Düzenlendi

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanları için önemli bir program gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 20:07
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 20:07

Karadağ'da Türk İş İnsanlarına Yönelik Önemli Program Düzenlendi

Karadağ'da Türk İş İnsanları İçin Bilgilendirme Programı

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Bu program, Türkiye’nin Podgoritsa Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği tarafından organize edildi ve Karadağ Türk Ticaret Odası (TurkCham) ile Karadağ Türk İş İnsanları Derneği (KTID) tarafından desteklendi.

Katılım ve Amaç

Etkinliğe, Karadağ'da faaliyet gösteren yaklaşık 200 Türk firma temsilcisi katıldı. Ayrıca, Karadağ'daki ticaretle ilgili çeşitli kurumların temsilcileri de nitelikli bilgilendirme için toplantıda yer aldı.

Önemli Vurgular

Programda konuşma yapan Türkiye’nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, her ülkenin kendine özgü hukuku ve iş kültürü olduğunu belirterek, "Karadağ'da iş yaparken belirlenen hususlara dikkat edilmesi ve uyum sağlanmasının kritik önem taşıdığını" vurguladı. Kalkavan, Türk iş insanlarının ticaret ve yatırım yapmalarının değerli olduğunu, ancak bu süreçlerin kurallara uygun bir şekilde yürütülmesinin de eşit derecede önemli olduğunu ifade etti.

Kurumsal Bilgilendirme

Karadağ Teftiş İşleri Müdürü Ana Vujosevic, firmaların dikkat etmesi gereken hususların teftiş idaresinin internet sayfasında yer aldığını belirterek, bu bilgilerin takip edilmesinin hataları azaltacağına dair bilgiler verdi.

Karadağ Vergi Dairesi Müdür Vekili Sava Laketic ise, ülkedeki Türk firmalarının yılın ilk yarısında ödediği verginin 18,5 milyon avro olduğunu ve Karadağ'ın özel sektör için cazip bir vergi oranına sahip olduğunu ifade etti.

Sunumlar ve Destekleyici Kurumlar

Etkinlikte, Karadağ İşverenler Birliği Başkanı Slobodan Mikavica ve Karadağ Ticaret Odası Araştırma ve Analiz Sektörü Direktörü Miljan Sestovic de sunumlar gerçekleştirdi. Ticaret Müşaviri Erdal Karaömeroğlu ise Türk firmaları ve Karadağlı yetkililer için bilgilendirici bir sunum yaptı.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi...

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Türk iş insanlarına yönelik "İş ve Faaliyetlerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konulu program düzenlendi.